Subota, 24 rujna, 2022

Poznat identitet muškarca koji je u Sanskom Mostu pucao u bivšu suprugu

Nemojte propustiti

Portparol MUP-a Unsko – sanskog kantona, naveo je da je prekjučer u 16:20 sati uhapšen S. P. koji će biti predat u nadležnost Tužilaštva USK.

Policija u Sanskom Mostu uhapsila je jučer 43-godišnjaka koji je pokušao ubiti svoju bivšu suprugu. Kako “Avaz” nezvanično saznaje riječ je o Samiru Paliću koji je ženi pucao u glavu pred sinom i kćerkom.

Navodeći inicijale osumnjičenog, Ale Šiljdedić, portparol MUP-a Unsko – sanskog kantona, naveo je za “Avaz” da je prekjučer u 16:20 sati uhapšen S. P. koji će biti predat u nadležnost Tužilaštva USK.

– Jučer u 15:50 u ulici Meše Selimovića 43-godišnji S. P. iz Sanskog Mosta je iz vatrenog oružja, pištolja ručne izrade, takozvane kubure koja koristi lovačke patrone, pucao u pravcu svoje 38- godišnje bivše supruge U. S. i nanio joj povrede u predjelu gornjeg tijela i glave. Povrede su sanirane u Banja Luci tako da ne znamo stepen povreda, ali s obzirom na smjer pucanja u pravcu vitalnih dijelova tijela, tužiteljica je okvalifikovala krivično djelo kao pokušaj ubistva. Ovo lice je lišeno slobode, oduzeto je oružje i naređena je dalja kriminalistička istraga krivičnog djela pokušaj ubistva- kaže Šiljdedić.

Sve dalje radnje usmjerene su ka tome da se utvrdi motiv pokušaja ubistva.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Mladi neće za volan, Evropi fali 400.000 vozača

Prema studiji konsultantske firme Transport Intelidžens, procenjuje se da Evropi nedostaje 400.000 vozača kamiona da bi pokrili trenutne potrebe,...

Možda vas zanima i ovo