Ponedjeljak, 17 svibnja, 2021

Poznat identitet svih uhapšenih članova škaljarskog klana na Jahorini: Pratili Tamaru Zvicer koja je pucala na napadače na supruga?

Nemojte propustiti

Tamari Zvicer upotreba vatrenog oružja nije strana. Ona je, naime, svojevremeno zapucala iz pištolja u namjeri da spasi život suprugu koji je teško ranjen prilikom pokušaja likvidacije u Kijevu u Ukrajini.

Policija je jučer na području Jahorine, kako smo već objavili uhapsila tri osobe, a iz PU Istočno sarajevo je saopćeno da se radi o M. K, F. R. i B. S. svi državljani Crne Gore.

Prema policijskom saopćenju, oni se mogu dovesti u vezu sa krivičnim djelima neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

– Na osnovu naredbe Osnovnog suda u Sokocu, a uz saglasnost tužioca Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo obavljeni su pretresi uhapšenih i vozila koja koriste, kao i apartmana u kojem su bili smješteni, potvrđeno je iz PU Istočno Sarajevo uz napomenu da je u toku krim- obrada privedenih državljana Crne Gore.

Ranije smo objavili da je na Jahorini uhapšen Milan Kršić, jedan od vođa škaljarskog klana, a prema pisanju srbijanskih medija, pored njega privedeni su i Filip Roganović te Boban Sjekloća, a istražitelji ispituju da li su oni pratili suprugu vođe drugog klana.

Na Jahorini je, kako javljaju Novosti, bila Tamara Zvicer, supruga Radoja Zvicera, jednog od vođa suprostavljenog kavačkog klana, koja je sa porodicom i prijateljima boravila u jednom od najluksuznijih hotela na ovoj bh. planini. Ona je, prema nepotvrđenim informacijama, dovedena u policiju na saslušanje.

Inače, Tamari Zvicer upotreba vatrenog oružja nije strana. Ona je, naime, svojevremeno zapucala iz pištolja u namjeri da spasi život suprugu koji je teško ranjen prilikom pokušaja likvidacije u Kijevu u Ukrajini.

Ukrajinski mediji prošle godine objavili su fotografiju Tamare na kojoj se vidi kako repetira pištolj i viče ispred zgrade u Kijevu u kojoj živi, a u blizini koje je njen suprug, inače vođa kavačkog klana, ranjen dok je džogirao.

Prema pisanju ukrajinskoh medija, Tamara je istrčala iz stana kada je čula hice i zapucala na napadače koji su ispalili sedam hitaca na njenog supruga, prenijeli su tada srbijanski mediji.

Detalje ovog napada objavio je ukrajinski portal Detektiv-info.

A Tamara Zvicer je crnogorskoj policiji poznata odavno. Za pokušaj njenog ubistva 2016. godine osumnjičen je Jovan Vukotić, visokorangirani pripadnik kavačkog klana. Vukotić je kasnije policiji dostavio videosnimke i putne isprave, koji su mu poslužili kao alibi da tog 23. maja nije bio u Kotoru, već u Sloveniji.

To, prema pisanju portala Objektiv, nije bio jedini susret Zvicerove sa pripadnicima policije. Ona je 2019. godine pokrenula parnični postupak protiv kotorske policije u kojem je tražila da joj se vrate tehnički uređaji koji nisu bili predmet krivičnog postupka, a koji su oduzeti prilikom pretresa kuće Radoja Zvicera. Još tada, policija je njenog supruga označila kao vođu kavačkog klana.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Sjećate li se vatrene Ruslane? Upravo je proslavila 47. rođendan, evo kako danas izgleda

Skoro svi se sjećamo predstavnice Ukrajine, vatrene Ruslane, koja je pobijedila na Evroviziji u Istanbulu 2004. godine. Ruslana danas ima...

Možda vas zanima i ovo