Poznat iznos pomoći koju Norveška šalje BiH za borbu protiv koronavirusa | | Bh-index

Poznat iznos pomoći koju Norveška šalje BiH za borbu protiv koronavirusa

Izdvojeno    Datum: 26.03.2020.    
Autor: Fena

Foto: FenaNačin, vrsta, materijal i oblik pomoći u vrijednosti od 7,5 miliona norveških kruna će biti naknadno objavljeni putem organizacija koje će je implementirati.

Ambasador Bosne i Hercegovine u Kraljevini Norveškoj Nedim Makarević potvrdio je za MojaBiH da je ova skandinavska država dala na raspolaganje 7,5 miliona norveških kruna BiH u borbi protiv pandemije COVID-19.

Ambasador Bosne i Hercegovine u Kraljevini Norveškoj Nedim Makarević potvrdio je za Fenu da je ova skandinavska država dala na raspolaganje 7,5 miliona norveških kruna BiH u borbi protv pandemije Covida-19.

Obavještenje je stiglo jučer u kasnim satima. Sredstva će biti prebačena i implementirana putem UNDP-a u BiH na način kako je najefikasnije i najprioritetnije, a vezano uz razvoj situacije u BiH i konkretne potrebe, a bazirano na potraživanju naših odgovornih institucija.

Način, vrsta, materijal i oblik pomoći u vrijednosti od 7,5 miliona norveških kruna će biti naknadno objavljeni putem organizacija koje će je implementirati.

– Želio bih iskoristiti priliku da još jednom zahvalim prijateljskoj Norveškoj koja nam je po ko zna koji put spremna pomoći, mada i sama vodi veliku borbu s koronavirusom – naglašava Makarević.


Komentari

NAPOMENA!: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Bh-index portala. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Bh-index zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Bh-index nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.