Petak, 25 lipnja, 2021

Željko Majstorović: Evo kakvo nas vrijeme očekuje u drugoj polovini aprila

Nemojte propustiti

Poznati bosanskohercegovački meteorolog Željko Majstorović u intervjuu za Oslobođenje govorio je o vremenskim prilikama koje nas očekuju u drugoj polovini mjeseca aprila.

Prema njegovim riječima, do 18. aprila ostaje promjenjivo vrijeme, dok će u trećoj dekadi temperature rasti.

– April je tipičan proljetni mjesec i srednja temperatura je za oko pet stepeni veća od martovske. Ovaj brzi porast temperature je uzrok snažnim oscilacijama vremena. Do 18. ostaje promjenjivo, treća dekada je lijepa, temperature idu naviše, kaže bh. meteorolog Željko Majstorović, dodajući kako u posljednjih dvadesetak godina ima puno aprila toplijih od prosjeka.

Ilustracija

– Najtopliji aprili kod nas u višegodišnjem nizu su bili 2018. i 2016. godine. Najhladniji 1997. i 1980, najveći snijeg je bio 1997. i 1973, najkišniji je bio april 2001, kazao je poznati meteorolog i klimatolog.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Iz Njemačke stigla jasna poruka Miloradu Dodiku i retrogradnim snagama u BiH: Secesija RS-a produbljuje krizu, od promjena granica nema ništa

Zastupnici su naveli da i danas u BiH vladaju podjele, te da etničke skupine "rade" jedne protiv drugih. Predstavnici vladajuće...

Možda vas zanima i ovo