Ponedjeljak, 17 siječnja, 2022

Poznati detalji porodične tragedije kod Zvornika: Ramza prije 11 godina ubila muža, sada sjekirom presudila majci

Nemojte propustiti

– Policija nastavlja dalji rad u cilju dokumentovanja ovog događaja, a sve dalje aktivnosti preduzimat će se pod nadzorom postupajućeg tužioca

Poznat je identitet aktera porodične tragedije koja se desila u Kozluku kod Zvornika. Ramza K. (62) je žena koja je sjekirom ubila svoju majku Namku (83). Nakon izalaska policije na teren njoj su stavljene lisice na ruke.

– Policijskoj stanici Kozluk prijavljeno je sinoć oko 18:30 sati da je u porodičnoj kući u Kozluku osoba R. K. sjekirom nanijela povrede ženskoj osobi N. K. usljed kojih je preminula. Uviđaj su uradili dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina u saradnji sa policijskim službenicima Policijske uprave Zvornik, u prisustvu ljekara mrtvozornika. Policija nastavlja dalji rad u cilju dokumentovanja ovog događaja, a sve dalje aktivnosti preduzimat će se pod nadzorom postupajućeg tužioca – kazao nam je Miljan Bobar, portparol Policijske uprave Zvornik.

Kuća u kojoj se 2009. godine dogodio zločin, Foto: Avaz

Nezvanično saznajemo da je Ramza K. već imala jedno ubistvo 2009. godine, kada je ubila svoga muža Ramadana te je u zatvoru bila nekoliko godina. Prema tadašnjem policijskom izvještaju, Ramza je tada ubila supruga udarcem budakom u glavu, a tom događaju je prethodila svađa, piše Avaz.

Šta su bili motivi ovog posljednjeg događaja znat će se nakon okončanja istražnih radnji.

 

Više s weba

Izdvajamo

Željko Komšić kod pape Franje

Nakon audijencije kod pape Franje, predsjedavajući Predsjedništva BiH sastat će se sa kardinalom Pietrom Parolinom Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine...

Možda vas zanima i ovo