Petak, 1 ožujka, 2024

Poznati trgovački lanac u Sarajevu isplatio po 1080 KM pomoći svim radnicima, ali ni to nije sve

Preporučeno

Ranije je svim radnicima također isplaćen i redovan godišnji regres.

Domaći trgovački lanac sa najdužom tradicijom u BiH, Hoše komerc, danas je isplatio svim radnicima 1080 KM.

– Svjesni smo okolnosti koje je uzrokovala ekonomska kriza izazvana galopirajućom inflacijom, i zato nastojimo ublažiti njene efekte – navodi se u saopštenju za javnost Hoše komerca.

Hoše komerc zapošljava 244 radnika. Prosječna mjesečna primanja u Hoše komercu iznose 1020 KM i spadaju među najviše u Bosni i Hercegovini u sektoru maloprodaje. Ranije je svim radnicima također isplaćen i redovan godišnji regres.

Upravo se čita:  Policija oduzela Seata od vozačice koja je imala 15.868,00 KM neplaćenih kazni

– Zadovoljstvo kupaca i radnika uvijek nam je bilo na prvom mjestu. Važan nam je i odnos prema domaćim proizvođačima, kao i poruka da se kupuje domaće. Kupovinom domaćih proizvoda razvijamo jedni druge, jačamo našu privredu i državu. Zato je važno da u ovim teškim vremenima kada je standard ugrožen budemo zajedno. Zahvaljujemo se ovom prilikom svim našim radnicima koji su pružili maksimalan angažman kako u vrijeme pandemije, tako i nakon nje. Vjerujemo da će ova jednokratna pomoć svim našim radnicima i njihovim porodicama u znatnoj mjeri olakšati u nastojanju da pokriju povećane troškove života – ističu u Hoše komercu.

Upravo se čita:  FHMZ objavio prognozu za naredne dvije sedmice, Sladić se fokusirao na jedan dan

Osnovna djelatnost kompanije je trgovina na malo i veliko prehrambenih i neprehrambenih proizvoda; zatim, slastičarstvo, pakeraj i pržionica kafe, kao i distribucija proizvoda. U okviru kompanije posluje i jedna od najsavremenijih tvornica slastica u Bosni i Hercegovini i regiji.

Unutar segmenta trgovine, kompanija posjeduje razvijenu maloprodaju sa brendom Hoše komerc trgovina, i veleprodaju, odnosno distribuciju drugih brendova, kao što je Meggle.

Upravo se čita:  Potrebno je ispuniti uslove: Kada radnik može dobiti otpremninu i kako se određuje iznos?

Hoše komerc d.o.o zapošljava 244 radnika, posjeduje lanac od devet prodavnica, i sve su na području Kantona Sarajevo.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Članovi Predsjedništva sa Angelinom Eichhorst: Bosna i Hercegovina ima još dosta posla

Članovi Predsjedništva BiH, koji danas borave na Diplomatskom forumu u Antaliji, sastali su se sa izvršnom direktoricom za Evropu...

Još vijesti za vas