Petak, 27 siječnja, 2023

Poznati trgovački lanac u Sarajevu isplatio po 1080 KM pomoći svim radnicima, ali ni to nije sve

Nemojte propustiti

Ranije je svim radnicima također isplaćen i redovan godišnji regres.

Domaći trgovački lanac sa najdužom tradicijom u BiH, Hoše komerc, danas je isplatio svim radnicima 1080 KM.

– Svjesni smo okolnosti koje je uzrokovala ekonomska kriza izazvana galopirajućom inflacijom, i zato nastojimo ublažiti njene efekte – navodi se u saopštenju za javnost Hoše komerca.

Hoše komerc zapošljava 244 radnika. Prosječna mjesečna primanja u Hoše komercu iznose 1020 KM i spadaju među najviše u Bosni i Hercegovini u sektoru maloprodaje. Ranije je svim radnicima također isplaćen i redovan godišnji regres.

– Zadovoljstvo kupaca i radnika uvijek nam je bilo na prvom mjestu. Važan nam je i odnos prema domaćim proizvođačima, kao i poruka da se kupuje domaće. Kupovinom domaćih proizvoda razvijamo jedni druge, jačamo našu privredu i državu. Zato je važno da u ovim teškim vremenima kada je standard ugrožen budemo zajedno. Zahvaljujemo se ovom prilikom svim našim radnicima koji su pružili maksimalan angažman kako u vrijeme pandemije, tako i nakon nje. Vjerujemo da će ova jednokratna pomoć svim našim radnicima i njihovim porodicama u znatnoj mjeri olakšati u nastojanju da pokriju povećane troškove života – ističu u Hoše komercu.

Osnovna djelatnost kompanije je trgovina na malo i veliko prehrambenih i neprehrambenih proizvoda; zatim, slastičarstvo, pakeraj i pržionica kafe, kao i distribucija proizvoda. U okviru kompanije posluje i jedna od najsavremenijih tvornica slastica u Bosni i Hercegovini i regiji.

Unutar segmenta trgovine, kompanija posjeduje razvijenu maloprodaju sa brendom Hoše komerc trgovina, i veleprodaju, odnosno distribuciju drugih brendova, kao što je Meggle.

Hoše komerc d.o.o zapošljava 244 radnika, posjeduje lanac od devet prodavnica, i sve su na području Kantona Sarajevo.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Možda vas zanima i ovo