Subota, 22 siječnja, 2022

Poznato ko je vozač: Sarajevski MUP oduzeo Mercedesa nakon snimke vožnje na gradilištu

Nemojte propustiti

U zakonskom roku mjesno nadležna organizaciona jedinica Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo će podnijeti zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka protiv H.B., zbog počinjenih prekršaja iz člana 36., 38. i 51. Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH”, kazali su iz sarajevske policije.

Društvenim mrežama jučer se proširio snimak s TikToka na kojem se vidi kako osoba vozi crnog Mercedesa po gradilištu u Sarajevu, na mjestu gdje se obnavljaju tramvajske šine.

O svemu se danas oglasila i sarajevska policija koja je locirala i osobu i vozilo kojim je napravljen ovaj prekršaj.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo danas kažu:

“Poduzimajući mjere i radnje na rasvjetljavanju i dokumentovanju počinjenih prekršaja, koji su objavljeni na društvenoj mreži-aplikaciji TikTok, sa audio i video zapisom, na kojem je zabilježeno da NN lice upravlja motornim vozilom, crne boje, po javnoj površini koja je u fazi rekonstrukcije tramvajske pruge, na lokalitetu ulice Bulevar Meše Selimovića, područje općine Novi Grad Sarajevo, na dijelu koji nije namijenjen za odvijanje saobraćaja ove vrste vozila, policijski službenici Četvrte policijske uprave su dana 29. decembra 2021. godine od lica H.B. iz Visokog, na osnovu Naredbe dežurnog sudije za prekršaja Prekršajnog odjeljenja Općinskog suda u Sarajevu, izvršili privremeno oduzimanje motornog vozila marke Mercedes, vlasništvo E.K. iz Sarajeva.

U zakonskom roku mjesno nadležna organizaciona jedinica Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo će podnijeti zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka protiv H.B., zbog počinjenih prekršaja iz člana 36., 38. i 51. Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH”, dodaju iz policije.

Iz MUP-a su proslijedili i video koji se širio na društvenim mrežama:

Više s weba

Izdvajamo

Matejeve prijatelje zbunio je signal na Viberu sinoć u 21:53: O čemu je riječ?

Brojne nedoumice oko aktivnosti broja mobitela razjasnio je u subotu ujutro za Jutarnji list i sam Nenad Periš, Matejev...

Možda vas zanima i ovo