Ponedjeljak, 8 ožujka, 2021

Poznato zbog čega je Fikret Hodžić ponovo bio u Tužilaštvu

Nemojte propustiti

Pojašnjenje zatvaranja Kantona Sarajevo: Ko radi, a kome je zabranjeno

Zbog kontinuiranog pogoršanja epidemiološke situacije u Kantonu Sarajevo, a nakon cjelodnevnog zasjedanja, Vlada KS je na prijedlog Kriznog štaba...

Vlada FBiH: Formiran ad hoc tim za pregovore s proizvođačina vakcina

Vlada Federacije BiH je na današnjoj hitnoj sjednici održanoj u Sarajevu donijela Rješenje o formiranju ad hoc tima za...

Novalić potvrdio: FBiH kreće u direktnu nabavku vakcina, oformili smo najkompetentniji tim za taj zadatak

Novalić je naglasio da količina vakcina ne može biti veća od 400 hiljada doza, jer naša zemlja računa na...

Preminuo Emdžad Galijašević, bivši gradonačelnik Bihaća

U trci za gradonačelnika Bihaća pobijedio je 2012. godine kao kandidat SDA. Grad Bihać vodio je manje od četiri...

Tužilaštvo BiH istražuje aferu nabavke 100 respiratora iz Kine, po cijeni od 10,5 miliona KM, a preko firme koja se bavi uzgojem malina.

Fikret Hodžić, vlasnik “Srebrene maline”, ponovo je danas bio u Tužilaštvu BiH radi davanja iskaza u sklopu istrage u predmetu “Respiratori”.

Kako je kazala Hodžićeva advokatica Adna Dobojlić, Hodžić se odazvao u svojstvu zastupnika pravnog lica “Srebrena malina”.

– Mi smo dobili poziv, ali ovog puta u svojstvu pravnog lica i odazvali smo se. Ništa novo značajnog nema. Iskaz nismo dali, odnosno branili smo se šutnjom – kazala je Dobojlić.

Nedavno je policija, po nalogu Tužilaštva, ponovo pretresala Hodžićev stan, ali tada nije saopćeno da li su i šta tom prilikom izuzeli.

Podsjetimo, Tužilaštvo BiH istražuje aferu nabavke 100 respiratora iz Kine, po cijeni od 10,5 miliona KM, a preko firme koja se bavi uzgojem malina.

Osim Hodžića, osumnjičeni u ovoj aferi su federali premijer Fadil Novalić, suspendirani direktor Federalne uprave civilne zaštite Fahrudin Solak, te direktor Agencije za lijekove BiH Aleksandar Zolak.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Ivana Marić se napokon oglasila: Žao mi je što su neki ljudi moju izjavu pogrešno shvatili

Nakon što se pojavila informacija da je politička analitičarka Ivana Marić kandidatkinja Naše stranke za dogradonačelnicu Sarajeva, na društvenim...

Možda vas zanima i ovo