Utorak, 3 kolovoza, 2021

Pranje novca u mjenjačnici u Sarajevu? Veći iznos švedskih kruna zamijenili u konvertibilne marke

Nemojte propustiti

Mladići su pokušali u mjenjačnici na području općine Stari Grad Sarajevo izvršiti zamjenu većeg iznosa novca, i to švedskih kruna u konvertibilne marke

Pripadnici Odjeljenja za imovinske delikte, Sektora kriminalističke policije MUP-a KS, jučer su u 17 sati uhapsili S. O. (25) i M. S. (28) zbog sumnje da su počinili krivično djelo pranje novca, saopćeno je iz MUP-a KS.

Uhapšeni mladići pokušali su u mjenjačnici na području općine Stari Grad Sarajevo izvršiti zamjenu većeg iznosa novca, i to švedskih kruna u konvertibilne marke, nakon čega je uposlenik mjenjačnice putem banke izvršio zamjenu traženog iznosa te im predao novac u konvertibilnim markama, a da o tome nisu imali dokaze o porijeklu.

Policija je od uposlenika mjenjačnice N. V. (32) iz Sarajeva uzela izjavu u svojstvu osumnjičenog zbog postojanja sumnje da je, također, počinio krivično pranja novca.

Navodno su zamijenili 580 000 švedskih kruna, što je oko 107.000 KM.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Brojne organizacije kritikovale hrvatski mehanizam za nadzor granice

Sporno je što će, prema informacijama nevladinih organizacija, mandat mehanizma biti ograničen na policijske stanice blizu granice i graničnih...

Možda vas zanima i ovo