Subota, 28 siječnja, 2023

Pravdao se da ništa ne zna: Carina vozaču oduzela vozilo, a sada će platit “masnu” kaznu

Nemojte propustiti

Kao mjera osiguranja trošarinskog duga oduzeta je i autocisterna korištena za nezakonit prijevoz loživog ulja

Jedna firma iz okolice Splita nije očekivala da će pred Božić “zaraditi” prekršajni nalog težak 99 hiljada kuna, a kamoli da će joj biti oduzeta autocisterna.

Naime, 23. decembra ove godine provodeći pojačane mjere kontrole, carinski službenici mobilne jedinice Split su na autocesti A1 obavili kontrolu autocisterne za prijevoz naftnih derivata u vlasništvu privrednog subjekta sa šireg splitskog područja i u kojoj je pronađeno 2.000 litara loživog ulja.

Foto: Carinska uprava

– Nadzorom je utvrđeno da je vozač navedenom autocisternom kao ugovorni prijevoznik obavljao dostave loživog ulja kupcima. Nakon što je obavio dostave loživog ulja koje je preuzeo na prijevoz, prema dokumentaciji koju je predočio carinskim službenicima autocisterna je trebala biti prazna. Fizičkim pregledom unutrašnjosti autocisterne u istoj je pronađeno ukupno 2.000 litara loživog ulja za koje vozač ne posjeduje dokumentaciju i za koje prema izjavi ne zna porijeklo – kažu iz hrvatske Carinske uprave koja je pronađeno loživo ulje oduzela.

Foto: Carinska uprava

Također, kao mjera osiguranja trošarinskog duga oduzeta je i autocisterna korištena za nezakonit prijevoz loživog ulja, a vlasniku autocisterne ide prekršajni nalog i izrečena novčana kazna od 99.000 kuna.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Tužna vijest: Preminuo bh. glumac Saša Petrović

Bosanskohercegovački glumac Saša Petrović je preminuo. Ovu vijest objavio je bh. reditelj Srđan Vuletić koji je za portal "Avaza" samo...

Možda vas zanima i ovo