Srijeda, 20 listopada, 2021

Pravi razlozi zašto fotografije ubijenog Osame bin Ladena nikad nisu objavljene

Nemojte propustiti

osama

Čini se da je napokon otkriven pravi razlog zbog čega nikad nisu javno objavljene fotografije ubijenog Osame bin Ladena. Ukratko, nakon što su američki SEALS-i završili s njim, nije ostalo ništa za fotografirati.

Novi izvještaj SOFREP-a, internetskih stranica posvećenih američkim specijalnim jedinicama, baca novo svjetlo na pitanje zašto fotografije ubijenog bivšeg vođe Al-Kaide, Osame bin Ladena, nikad nisu izašle u javnost.

Navodeći neimenovane izvore iz krugova specijalnih postrojbi, te bi fotografije prikazale prekrvave detalje, jer su američki specijalci, suprotno službenim izvještajima, u Bin Ladenovo tijelo ispraznili čitave spremnike municije, nakon što su ga ubili, prenosi Huffington Post.

Matt Bissonnette, član SEALS-ovog Tima Šest, koji je izvršio prepad na Bin Ladenov kamp u Pakistanu, u svojoj knjizi “No Easy Day” piše kako su on i njegov kolega opalili više rafala u Bin Ladena, kako bi se uvjerili da je doista mrtav. No, izvori SOFREP-a tvrde kako je prava istina to da su SEALS-i bili puno brutalniji.

„To je možda i najodmjereniji i najpristojniji opis koji netko može dati o tome kako se specijalac iza specijalca smjenjuju u rešetanju tijela Bin Ladena i pražnjenju spremnika municije u njega, rekla su nam dva povjerljiva izvora unutar zajednice američkih specijalaca. Kad je sve bilo gotovo, Osama bin Laden imao je više od stotinu metaka u sebi, prema najkonzervativnijoj procjeni“, stoji napisano na SOFREP-u.

Podsjetimo kako su inicijalni izvještaji govorili kako je Bin Laden ubijen s dva hica. Broj hitaca otad je polako rasao, no tvrdnje o “više stotina ispaljenihi hitaca” sugerira naprosto divljaštvo i kako to SOFREP piše, samopopuštanje koje nije priznato u ranijim izvještajima te operacije.

SOFREP zaključuje kako bi takvi postupci kršili ratne konvencije te dodatno nadogradili uznemirujući trend alarmantno brutalnog ponašanja američkih vojnika, koje uključuje i uznemirujuće dokaze o spaljivanju i uriniranju po ubijenim neprijateljskim vojnicima.

Takvo zvjersko nasilje objasnilo bi zašto je američki predsjednik Barack Obama bio protiv objavljivanja tih fotografija, jer bi one mogle izazvati zgražanje i ugroziti američke interese.

S druge strane, Obama je isto tako jednom rekao da SAD ne rade “pinprick” (ubod iglom) udare. Možda je to rekao prisjećajući se i detalja iz pakistanskog Abottabada, prenosi Dnevnik.hr.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Sine, pazi šta sanjaš! Svetlana Cenić objasnila Dodiku šta sve piše u “izvornom Dejtonu”

Izvorni Dejton? Kako ga nazivaju. Pa, sine, pazi šta sanjaš. Da krenem redom samo nekoliko stvari - piše Cenić Nadležnost...

Možda vas zanima i ovo