Subota, 16 listopada, 2021

Predložen pritvor za ubicu banjalučkog vozača autobusa

Nemojte propustiti

Okružno tužilaštvo Banja Luka
Okružno tužilaštvo Banja Luka

Tužilac Okružnog tužilaštva Banja Luka predložio je danas određivanje mjere pritvora za Željka Stevanovića (1965.), zbog ubistva vozača autobusa iz Banje Luke Bore Topića (1961.), potvrdila je Feni glasnogovornica ovog tužilaštva Maja Đaković-Vidović.

Stevanović je sinoć sproveden u Okružno tužilaštvo Banja Luka, a pritvor mu je predložen nakon ispitivanja.

Željko Stevanović je osumnjičen da je počinio krivično djelo teško ubistvo, u sticaju s krivičnim djelom nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Osumnjičeni je 13. marta, oko 10.45 sati, na autobuskom stajalištu u autobus Autoprevoza broj 2, koji je saobraćao na liniji Banja Luka (centar) – Trn, bacio eksplozivnu napravu te je tom prilikom smrtno nastradao vozač autobusa Boro Topić, a dvije osobe su zadobile tjelesne povrede.

Kao razlozi za određivanje mjere navedena je opasnost od bijega, kao i da će ponoviti krivično djelo, opasnost za okolinu te mogući utjecaj na svjedoke, kao i to što bi puštanje na slobode rezultiralo prijetnjom javnom redu i miru.

O prijedlogu za pritvor odlučit će sudija Osnovnog suda u Banjoj Luci.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Iz tri elektroprivrede poručuju: Struja neće poskupjeti za domaćinstva

O najavi poskupljenja električne energije oglasila se i Regulatorna komisija za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine. Iako Regulatorne...

Možda vas zanima i ovo