Petak, 20 svibnja, 2022

Predložena Rezolucija o javnom interesu funkcionisanja BHRT-a

Autor:Fena

Nemojte propustiti

Zastupnici u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine Sanela Prašović Gadžo (SBB) i Irfan Čengić (SDP) predložili su za sutrašnju sjednicu Rezoluciju o javnom interesu funkcionisanja Javnog radio-televizijskog servisa Bosne i Hercegovine – BHRT.

– Navedenom Rezolucijom se nalaže Poreskoj upravi Federacije BiH, kroz smjernice za rad i postupanje, a u vezi pitanja ove Rezolucije, da se omogući nesmetan rad i pristup transakcijskim računima Radio-televiziji BiH jer je to od javnog interesa za građane BiH, sve do konačnog okončanja spora sa Radio-televizijom Republike Srpske koja prikuplja taksu u Republici Srpskoj i u Brčko distriktu BiH i od 2017. godine taksu ne uplaćuje BHRT-u skladu sa zakonom, te sve dok Vijeće ministara BiH ne osigura dosljednu primjenu Zakona o Javnom radio-televizijskom servisu BHRT – saopćio je zastupnik Irfan Čengić.

Zastupnici Prašović-Gadžo i Čengić pozivaju Vijeće ministara BiH i Parlamentarnu skupštinu BiH da osiguraju dosljednu primjenu Zakona o Javnom radio-televizijskom servisu BiH BHRT, kao i OHR i i međunarodnu zajednicu da ispunjavaju svoje obaveze iz Općeg okvirnog sporazuma za mir u BiH u dijelu koji se odnosi na sadržaj i ove Rezolucije, te da osiguraju programe podrške razvoja javnog Radio-televizijskog servisa BiH – BHRT.

Više s weba

Interesantno za vas

Izdvajamo

“Principijelni stav Ruske Federacije: BiH nije neprijateljska država”

Iz Ambasade Ruske Federacije je rečeno da u skladu sa principijelnim stavom Ruske Federacije ne smatraju BiH neprijateljskom državom. U...

Možda vas zanima i ovo