Ponedjeljak, 26 rujna, 2022

Predmet “Memić”: Komisija VSTV-a suspendovala sutkinju Suda BiH Dalidu Burzić

Nemojte propustiti

Burzić je suspendovana na neodređeno vrijeme nakon što je Tužilaštvo BiH obavijestilo VSTVBiH da je protiv Burzić otvorena istraga. 

Disciplinska komisija Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine suspendovala je sutkinju Suda BiH Dalidu Burzić protiv koje je Tužilaštvo BiH otvorilo istragu u slučaju “Dženan Memić”.

Kako piše istraga.ba, Burzić je suspendovana na neodređeno vrijeme nakon što je Tužilaštvo BiH obavijestilo VSTVBiH da je protiv Burzić otvorena istraga. Podsjećamo, Burzić je bila glavna tužiteljica Kantonalnog tužilaštva Sarajevu kada je u februaru 2016. godine smrtno stradao Dženan Memić.

Tužilaštvo Kantona Sarajevo ovaj slučaj okarakterisalo je kao saobraćajnu nesreću, dok porodica Memić tvrdi da je Dženan ubijen. Prije dva dana Tužilaštvo BiH pokrenulo je istragu u slučaju “Dženan Memić” protiv Burzić, bivšeg tužioca Merisa Ćate, bivšeg komesara MUP-a KS Vahida Ćosića, saobraćajnog vještaka Ševala Kovačevića, sarajevskih policajaca Sakiba Kreme i Nurije Mehića te više NN osoba.

U međuvremenu je počelo suđenje za prikrivanje dokaza Zijadu Mutapu, njegovoj kćerki Alisi Ramić (ranije Mutap), tadašnjem šefu Odsjeka za saobraćajne istrage Hasanu Dupovcu, policajcu Josipu Bariću i radniku hotela Muameru Ožegoviću.

Interesantno za vas

Izdvajamo

CIK prvi put na Općim izborima uvodi supervizore: Reagirat će odmah u slučaju drastičnog kršenja zakona

Neće se miješati u rad općinskih izbornih komisija, osim u slučaju drastičnog kršenja zakona kada će odmah reagirati, te...

Možda vas zanima i ovo