Srijeda, 6 srpnja, 2022

Predmeti i uređaji koji će vam olakšati život u domu

Nemojte propustiti

Uređenje doma može biti  posebno zadovoljstvo, pogotovo onda kada se opredjeljujete za stvari za koje znate da će vam olakšati i modernizovati život, ali i uštjedeti vrijeme.

U tekstu koji je pred vama moći ćete da pronađete nekoliko korisnih i zanimljivih savjeta i predloga za uređenje doma i dvorišta, koje mogu biti pravi spoj lijepog i korisnog, te oplemetniti vaš enterijer i eksterijer, a uz to vam omogućiti da maksimalno iskoristite prostor.

Perilica suđa

Sigurno je da svaka žena sanja o kvalitetnoj sudomašini i danu kada će ručno pranje sudova postati prošlost. Pogotovo ako  je porodica velika, pa se svakodnevno suočava sa gomilom prljavog suđa, čijem pranju, čini se, nema kraja. Danas je sudomašina gotovo neophodan dio svakog domaćinstva, ako želite da sebi olakšate život i svakodnevno pospremanje kuhinje. Ako već imate mogućnost da birate, opredijelite se za kvalitetnu sudomašinu, poput LG sudomašine, za modele visoke energetske efikasnosti i sa većim izborom programa za pranje.

Mašine za sušenje veša

Mašina za sušenje veša (različitih tipova i kilaže) definitivno će vam olakšati život i uštjedeti vrijeme, posebno ako odaberete onu koja je izuzetno stabilna i osigurava prijatan i tih rad. Uz njih će dugo čekanje na čist i osušen veš postati prošlost. Na tržištu su dostupni modeli sa velikim izborom programa i kapacitetom sušenja, tako da ćete sigurno pronaći uređaj koja odgovara potrebama vaše porodice. Osim toga, zahvaljujući mašini za sušenje rublja, vaš veš će biti mirisniji i mekši, uz manje oštećenja.

Vakuum kese

Vakuum kese za odlaganje različitih dimenzija jednostavne su za korišćenje, bez straha od oštećenja, prljanja i neprijatnih mirisa. Bilo da želite da uštjedite prostor u svom ormanu, odložite stvari ili da olakšate selidbu, uštedeće mnogo prostora. Odložite peškire, ćebad, posteljinu, jastuke, nesezonsku garderobu lako i u samo nekoliko poteza, tako što ćete je spakovati u vreću, zatvoriti je, a zatim bilo kojim usisivačem iz nje izvući vazduh. Posebna prednost vakuum kesa za odjeću je što mogu da se koriste više puta i providne su, tako da uvijek znate šta se u kojoj kesi nalazi, pa ne morate gubiti vrijeme u traženju stvari.

Rasklopive stolice

Rasklopive stolice (ali i stolovi za baštu) su se pokazale kao veoma praktičan dio namještaja, jer su uvijek tu kada su vam najviše potrebne. Zahvaljujući mogućnosti jednostavnog sklapanja, mogu se lako i uredno odložiti kada nisu u upotrebi, a da ne zauzmu mnogo mjesta. Recimo, u ljetnjem periodu mogu poslužiti kao dio baštenskog namještaja, a kada krenu hladniji dani, odložite ih u podrum, garažu, na tavan ili neku drugu prostoriju za odlaganje, u zavisnosti od prostora kojim raspolažete.

Sa druge strane, ako nemate dvorište, već posjedujete stan sa terasom, eto idealnog rješenja za ispijanje kave na terasi tokom toplijih dana, a da izbjegnete gomilanje namještaja sa kojim ne znate kuda ćete zimi. Ukoliko kuburite sa prostorom u stanu, a neko od prijatelja vam iznenada svrati u goste, rasklopive stolice će vam i te kako dobro doći. Ima ih napravljenih od različitih materijala (drvene, plastične, metalne…). Na tržištu se danas mogu naći čak i one koje su dizajnirane tako da mogu visiti okačene o zid.

Stalak za odjeću

Ukoliko u svom ormanu nemate dovoljno prostora za svu garderobu, ili vam je jednostavno potrebno dodatno mjesto za njeno odlaganje, stalak za odjeću je idealno rješenje.  Ako  živite u malom prostoru u kom nema dovoljno mjesta za postavljanje ormara, ovaj stalak će vam definitivno olakšati život. Njegova posebna prednost je u tome što se vaša garderoba na taj način neće gužvati i izgledaće uvijek uredno. Stalci za odjeću sve češće služe i kao lijep ukras u spavaćoj sobi, te nisu samo praktično već i lijepo i moderno rješenje. Na tržištu se mogu naći različiti modeli, od različitih materijala.

Dekorativne tapete

Dekorativne tapete će osvježiti vaš životni prostor, dnevnu, spavaću ili dječiju sobu, a njihova velika prednost sastoji se u tome što lako i brzo možete zamijeniti dezen koji vam dosadi novim. One mogu oplemeniti vaš dom, a posebno mogu obradovati vaše dijete, pogotovo ako je dezen u skladu sa njegovim interesovanjima, omiljenim likovima iz crtaća ili iz video igre… Takođe, zidovi se mogu lakše održavati, što je velika prednost. Postoji i posebna edicija tapeta namijenjena za kuhinje i kupatila.

Klizne kapije

Klizne kapije su idealno rješenje koje će vam umnogome olakšati život ukoliko posjedujete kuću sa dvorištem i želite da maksimalno iskoristite prostor kojim raspolažete. Postoji više vrsta i tipova (pješačke, dvokrilne, samonosive…). Ukoliko živite na poziciji sa velikim padom terena, preporučujemo viseće klizne kapije, zbog jednostavnosti i sigurnosti. Klizne kapije vi kontrolišete sami, pa su posebno preporučljive zbog sigurnosti ne samo odraslih nego i djece, koju nije moguće držati non-stop na oku. Pored svega navedenog, one mogu i uštjedeti koristan prostor, a zbog velikog broja modela koji postoje u ponudi, mogu biti jako dobar spoj lijepog i korisnog, te uticati na ukupan izgled eksterijera i utisak koji vaše domaćinstvo ostavlja čim neko kroči u dvorište.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Preminula urednica BN TV-a Suzana Rađen – Todorić

Bila je dopisnik mnogih regionalnih medija i dobitnik je brojnih priznanja i odlikovanja. Dugogodišnja urednica BN TV Suzana Rađen-Todorić preminula...

Možda vas zanima i ovo