Srijeda, 3 ožujka, 2021

Predrag Kojović nakon dešavanja u Mostaru: Ja snosim odgovornost, ponosan sam na Baraliju i Ćavar

Nemojte propustiti

Odluka donesena jednoglasno: Dragan Čoviću odbijeno 10 posto od plate

Kazala je da je ova odluka donesena jednoglasno i da su se članovi komisije dogovorili da uglavnom donose, ako...

Pošle sedmice otputovala u Sarajevo zbog poslovnih obaveza i nije se vratila kući: Policija traga za Hurijom Hadžić

Porodica već četiri dana traga za Hurijom Hadžić iz gračaničke mjesne zajednice Piskavica. Svi koji imaju neke informacije neka...

U dijelu BiH ugostiteljski objekti od danas rade do 20 sati, najavljeni protesti

Zbog nove odluke nadležnih, ugostitelji iz Tuzle su za sutra u 12 sati najavili mirne proteste ispred zgrade Vlade...

FBiH konačno pokrenula proceduru za nabavku vakcina

Goran Čerkez ističe kako će daljnje aktivnosti u procesu nabavke biti nastavljene zajedno sa svim relevantnim federalnim institucijama, kao...

Nakon što su se Irma Baralija i Boška Ćavar iz Naše stranke našle na udaru zbog toga što su bile suzdržane pri glasanju za izbor gradonačelnika Mostara oglasio se Predrag Kojović, predsjednik ove stranke.

– Odluka o Mostaru je donesena na organima stranke, u skladu s politikama NS. Ja snosim odgovornost za ovu odluku. Irma Baralija i Boška Ćavar u prethodnih nekoliko dana pokazale su jednu vrstu nesalomljivosti koja mene impresionira. Ponosan sam da su to članice Naše stranke. One su Naša stranka – principijelna i čvrsta-napisao je Kojović na Facebooku.

Glasanje za gradonačelnika Mostara je bilo tajno. Dr. Mario Kordić je imao 17 glasova i pretpostavlja se da su mu podršku uz 13 vijećnika HDZ-a BiH dala tri vijećnika HRS-a i vijećnik liste „Ostajte ovdje“ , odnosno, SNSD-a i SDS-a.

Dr. Zlatko Guzin je imao 16 glasova. Uz vijećnike „Koalicije za Mostar“, njih 11, glasove su mu, očito, dali i vijećnici SDP-a i PMP-a.

Dva su listića bila nevažeća. Baralija uoči sjednice Gradskog vijeća nije željela davati izjave za medije, dok je Ćavar kazala kako ostaje pri svom stavu da neće dati glas nijednom od kandidata te je rekla i da nije imala pritisaka zadnjih dana u vezi glasanja.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Ugostitelji uputili zahtjeve: Traže radno vrijeme do ponoći, ukidanje zabrane održavanja muzike uživo…

Ugostiteljski radnici (hotelijeri i restorateri) i muzičari Kantona Sarajeva održali su sastanak na kojem su donijeli jednoglasne zaključke koje...

Možda vas zanima i ovo