Srijeda, 6 srpnja, 2022

Predrag Kojović podnio ostavku na čelu Naše stranke, svemu uzrok Baralijina “šala”

Nemojte propustiti

Predrag Kojović podnio je ostavku na mjesto predsjednika Naše stranke

Kojović je na mjesto predsjednika ove političke opcije izabran prvi put 16. maja 2015. godine, a 18. maja 2019. godine ponovo je izabran na isto mjesto.

Predrag Kojović obnaša i funkciju zastupnika Naše stranke u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH.

Podsjetimo, do krize u Našoj stranci došlo je nakon šale Irme Baralije objavljene na društvenim mrežama na račun gradonačelnice Sarajeva Benjamine Karić. Od Baralijine “šale” ogradio se Predrag Kojović.

Ona je nedavno postavila fotografiju Benjamine Karić sa Draškom Stanivukovićem, gradonačelnikom Banja Luke, tokom posjete sarajevske gradonačelnice gradu na Vrbasu. Ispod te fotografije postavila je onu na kojoj su Karić i gradonačelnik Mostara Mario Kordić, tokom posjete Mostaru.

Baralija je napisala kako joj je malo nezgodno sada kada pogleda slike iz posjete, a u komentaru ispod fotografija Baralija je uporedila kako je fotografija Benjamine Karić sa Stanivukovićem kao fotografija s vjenčanja, dok je fotografija s Kordićem kao ona nakon dvoje djece.

– Izvinjavam se SDP-u. Vjerujem da se radilo o neuspjeloj/nespretnoj duhovitosti. Puna podrška politici pružene ruke – prokomentirao je potom Kojović, a Baralija je, nakon što je njen komentar podigao prašinu, navela da se radilo o šali.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Baerbock: RS intenzivira kurs na otcjepljenju od BiH, ne smijemo gubiti vrijeme

"Ne smije postojati niša na Balkanu u kojoj bi se Rusija ili drugi akteri mogli učvrstiti", rekla je Annalena...

Možda vas zanima i ovo