Nedjelja, 1 listopada, 2023

Predsjedavajući Džaferović razgovarao sa Michelom u Solunu

Preporučeno

Na sastanku je istaknuto da postoji prostor za snažnije pomake kada je u pitanju evropska perspektiva regije, te da Bosna i Hercegovina treba iskoristiti šansu i napraviti snažne pomake u provođenju reformi

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović sastao se danas u Solunu sa premijerom Republike Grčke Kyriakosom Mitsotakisom i predsjednikom Evropskog vijeća Charlesom Michelom, na marginama Samita SEECP-a.

Upravo se čita:  Visoki domaći i međunarodni zvaničnici stižu na vježbu OSBiH na Manjači

Razgovarano je o aktuelnoj političkoj situaciji na Zapadnom Balkanu, sa posebnom pažnjom na evropsku perspektivu BiH i drugih država regije.

Razgovarano je o očekivanjima od predstojećeg Samita Evropska unija – Zapadni Balkan koji će biti održan 23. juna i na kojem će lideri država članica EU raspravljati o evropskoj perspektivi Bosne i Hercegovine i ostatka regije.

Na sastanku je istaknuto da postoji prostor za snažnije pomake kada je u pitanju evropska perspektiva regije, te da Bosna i Hercegovina treba iskoristiti šansu i napraviti snažne pomake u provođenju reformi iz Mišljenja Evropske komisije.

Upravo se čita:  Kosovo traži od Srbije da povuče vojne trupe s granične linije

Predsjedavajući Predsjedništva BiH je kazao da je Zapadnom Balkanu potrebna Evropska unija, ali i da je Evropskoj uniji potreban Zapadni Balkan, kako bi bio zaokružen evropski projekt i osigurana stabilnost.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

I Ramo Isak poslao poruku Dodiku: Iskoristi dane na slobodi, uživaj u bh. ljepotama

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak reagovao je na izjavu predsjednika bh. entiteta RS Milorada Dodika o tome da...

Možda vas zanima i ovo