Utorak, 16 kolovoza, 2022

Predsjedavajući Džaferović razgovarao sa Michelom u Solunu

Nemojte propustiti

Na sastanku je istaknuto da postoji prostor za snažnije pomake kada je u pitanju evropska perspektiva regije, te da Bosna i Hercegovina treba iskoristiti šansu i napraviti snažne pomake u provođenju reformi

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović sastao se danas u Solunu sa premijerom Republike Grčke Kyriakosom Mitsotakisom i predsjednikom Evropskog vijeća Charlesom Michelom, na marginama Samita SEECP-a.

Razgovarano je o aktuelnoj političkoj situaciji na Zapadnom Balkanu, sa posebnom pažnjom na evropsku perspektivu BiH i drugih država regije.

Razgovarano je o očekivanjima od predstojećeg Samita Evropska unija – Zapadni Balkan koji će biti održan 23. juna i na kojem će lideri država članica EU raspravljati o evropskoj perspektivi Bosne i Hercegovine i ostatka regije.

Na sastanku je istaknuto da postoji prostor za snažnije pomake kada je u pitanju evropska perspektiva regije, te da Bosna i Hercegovina treba iskoristiti šansu i napraviti snažne pomake u provođenju reformi iz Mišljenja Evropske komisije.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH je kazao da je Zapadnom Balkanu potrebna Evropska unija, ali i da je Evropskoj uniji potreban Zapadni Balkan, kako bi bio zaokružen evropski projekt i osigurana stabilnost.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Nevjerovatna Lana Pudar osvojila bronzu na EP-u u disciplini 100 metara delfin

Mlada Mostarka utrku je isplivala s vremenom 57.27. Najbolja bh. plivačica Lana Pudar (16) nastupila je danas u finalu utrke...

Možda vas zanima i ovo