Nedjelja, 3 ožujka, 2024

Predsjedavajući Komšić čestitao Dan nezavisnosti Kosova: Samo zajedno možemo stići do svog cilja

Preporučeno

– Samo zajedno i u saradnji sa partnerima koji dijele iste vrijednosti, možemo stići do svoga cilja – navodi se u poruci Željka Komšića.

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić uputio je čestitku predsjednici Republike Kosovo Vjosi Osmani, povodom Dana nezavisnosti Republike Kosovo.

– Svim građanima Republike Kosovo i Vama lično, u moje ime i u ime građana Bosne i Hercegovine želim sretan Dan nezavisnosti. Ohrabreni i obradovani unapređenjem odnosa između dvije prijateljske države, uvjereni smo da će put ekonomske, političke i svake druge saradnje i prijateljskih odnosa između Bosne i Hercegovine i Republike Kosovo u skorijoj budućnosti biti od naročitog značaja za građane naših država.

Upravo se čita:  Građani Podgorice protestovali zbog posjete Dodika, on im pokazao tri prsta

Bosna i Hercegovina i Republika Kosovo dijele zajedničko strateške vanjskopolitičke prioritete, članstvo u NATO i Evropskoj uniji. Samo zajedno i u saradnji sa partnerima koji dijele iste vrijednosti, možemo stići do svoga cilja – navodi se u poruci Željka Komšića.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Vijest koja će obradovati dijasporu: Nova linija sa Aerodroma Sarajevo

SAS, odnosno Scandinavian Airlines će ovog ljeta pokrenuti ograničenu sezonsku liniju između Kopenhagena i Sarajeva. Prevoznik će uvesti jednu sedmičnu...

Još vijesti za vas