Nedjelja, 26 ožujka, 2023

Predsjedavajući Komšić čestitao Dan nezavisnosti Kosova: Samo zajedno možemo stići do svog cilja

Nemojte propustiti

– Samo zajedno i u saradnji sa partnerima koji dijele iste vrijednosti, možemo stići do svoga cilja – navodi se u poruci Željka Komšića.

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić uputio je čestitku predsjednici Republike Kosovo Vjosi Osmani, povodom Dana nezavisnosti Republike Kosovo.

– Svim građanima Republike Kosovo i Vama lično, u moje ime i u ime građana Bosne i Hercegovine želim sretan Dan nezavisnosti. Ohrabreni i obradovani unapređenjem odnosa između dvije prijateljske države, uvjereni smo da će put ekonomske, političke i svake druge saradnje i prijateljskih odnosa između Bosne i Hercegovine i Republike Kosovo u skorijoj budućnosti biti od naročitog značaja za građane naših država.

Bosna i Hercegovina i Republika Kosovo dijele zajedničko strateške vanjskopolitičke prioritete, članstvo u NATO i Evropskoj uniji. Samo zajedno i u saradnji sa partnerima koji dijele iste vrijednosti, možemo stići do svoga cilja – navodi se u poruci Željka Komšića.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Kakve je statuse na društvenim mrežama pisao monstrum Bojan Prodan: “Kad se zarati ja ću vas …”

Skoro isti scenarij desio se 2008. godine prilikom ubistvu Vučka Sarića, za koje je Prodan osuđen. Prije nepunih 15 godina...

Možda vas zanima i ovo