Četvrtak, 25 veljače, 2021

Predsjedavajući Predsjedništva BiH ponudio da pomogne FBiH u nabavci vakcina, odgovorili mu iz SDA: “Dodik drži u blokadi državu, a ovamo nudi pomoć”

Autor:Fena

Nemojte propustiti

Ponedjeljak neradni dan u FBiH: Obilježava se 1. mart – Dan nezavisnosti BiH

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike obavještava javnost da u skladu sa Zakonom o proglašenju 1. marta Danom...

Inzko se ponovo oglasio: Biće posljedica ako Narodna skupština RS-a ne oduzme odlikovanja ratnim zločincima! Zakon o genocidu je spreman!

Visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Valenzin Inzko bio je sinoć gost na Face TV-u kod Senada Hadžifejzović. Inzko...

Pooštrene mjere: Na snagu stupila nova naredba u KS

Krizni štab Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo za praćenje i analizu situacije izazvane koronavirusom donio je novu naredbu koja se...

Samo u BiH: Miljenica Mirka Šarovića dobila političku, a zadržala državnu funkciju

Aćimović je inače snaha SDS-ovog Svetozara Aćimovića, i bliska je saradnica predsjednika SDS-a Mirka Šarovića. Gordana Aćimović, miljenica Mirka Šarovića,...

Iz SDA ističu da je nedopustivo da Dodik, s jedne strane, u vremenu pandemije drži u blokadi državne institucije, a s druge strane navodno “nudi pomoć”.

Posljednje izjave predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika u kojima nudi da, nakon što je stigla manja isporuka ruskih vakcina za bh. entitet Republika Srpska, “pomogne nabavku za Federaciju BiH”, predstavljaju licemjeran potez, smatraju u Stranci demokratske akcije.

– Dodikov čovjek na čelu Vijeća ministara Zoran Tegeltija se ni na koji način nije potrudio da organizira nabavku vakcina preko državnog nivoa, iako država BiH ima potreban novac i kapacitete za to – upozoravaju iz SDA.

Smatraju da je razlog tome Dodikova želja da se državni nivo vlasti pokaže kao nefunkcionalan, u poređenju s entitetskim, koji je, navodno, funkcionalan, jer je pod nerazjašnjenim okolnostima dobio isporuku ruskih vakcina, piše Fena.

Ističu da je nedopustivo da Dodik, s jedne strane, u vremenu pandemije drži u blokadi državne institucije, a s druge strane navodno “nudi pomoć”, s ciljem da produbi entitetsku podjelu u BiH i prikaže državne institucije kao nefunkcionalne i u konačnici izlišne.

– Sva destruktivnost te politike ogleda se u činjenici da su Dodik i Tegeltija spremni riskirati zdravlje građana da bi postigli destruktivne političke ciljeve – saopćeno je iz SDA.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Samohrana majka uložila 60.000 eura u izgled: Neki idu na odmore, ja na zahvate

Njena misija da se promijeni plastičnim operacijama započela je jer je bila nesigurna u svoj izgled tokom tinejdžerskih dana. Trejsi...

Možda vas zanima i ovo