Petak, 3 prosinca, 2021

Predsjedavajući Tegeltija razgovarao sa američkim izaslanikom Eskobarom

Nemojte propustiti

Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Zoran Tegeltija razgovarao je danas telefonom sa zamjenikom pomoćnika državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država u Birou za evropska i evroazijska pitanja u Stejt departmentu i specijalnim izaslanikom predsjednika SAD za Zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom uoči njegovog dolaska u BiH.

Ovom prilikom, predsjedavajući Tegeltija upoznao je Eskobara sa trenutnom političkom i ekonomskom situacijom u BiH i regionu, izrazivši žaljenje što Evropska unija ne pokazuje zainteresovanost za prijem zemalja Zapadanog Balkana.

Predsjedavajući Tegeltija je ovom prilikom naglasio podršku uvezivanju regionalnog tržišta Zapadnog Balkana s ciljem unapređenja ekonomskih i privrednih potencijala i jačanja dobrosusjednih odnosa.

Govoreći o unutrašnjim odnosima u BiH, predsjedavajući Tegeltija je istakao da je poštovanje ustavnih nadležnosti svih nivoa vlasti u BiH i Dejtonskog mirovnog sporazuma jedino rješenje za nesmetano funkcionisanje u BiH.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Njemačka uvela ograničenja za nevakcinisane

“Situacija je veoma ozbiljna”, rekla je Merkel na konferenciji za novinare sa Scholzom. Njemačka je uvela ograničenja za nevakcinisane, kako...

Možda vas zanima i ovo