Nedjelja, 14 kolovoza, 2022

Predsjedavajući Tegeltija razgovarao sa ministrom Dendijasom

Nemojte propustiti

Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Zoran Tegeltija razgovarao je danas u Sarajevu sa ministrom spoljnih poslova Republike Grčke Nikosom Dendijasom o aktuelnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u BiH i regionu sa akcentom na posljedice izazvane pandemijom Kovida -19.

Predsjedavajući Tegeltija je izrazio zadovoljstvo posjetom ministra Dendijasa, naglasivši da ona predstavlja snažan podsticaj za unapređenje saradnje i intenziviranje dijaloga dvije zemlje.

Tokom razgovora, predsjedavajući Tegeltija je rekao da je za BiH važna kontinuirana podrška Grčke u okviru Evropske unije u svim narednim fazama pristupanja, te istakao da izuzetno cijeni napore Grčke da ukaže na značaj proširenja EU na zemlje zapadnog Balkana.

Predsjedavajući Tegeltija je naglasio da Savjet ministara, uz poštovanje Ustava BiH, Dejtonskog sporazuma i nadležnosti svih nivoa vlasti u BiH, ostaje posvećen evropskim integracijama, ocijenivši da je to pravi put za ekonomski i demokratski razvoj društva.

Govoreći o pandemiji izazvanoj virusom Kovid-19, sagovornici su izrazili očekivanje da će proces snabdijevanja vakcinama putem Kovaks programa biti stabilizovan u što skorijem periodu, kako unutar EU tako i prema zemljama koje nisu članice EU, a ministar Dendijas je ovom prilikom istakao spremnost svoje zemlje za pomoć BiH po ovom pitanju.

Tokom sastanka, sagovornici su razmijenili mišljenja i iskustva o aktuelnim temama u vezi sa problemom migrantske krize, a ukazali su i na potrebu produbljivanja ekonomske saradnje dvije zemlje u oblastima od obostranog interesa, saopšteno je iz Savjeta ministara BiH.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Zašto njemački vojnici dolaze u BiH i zbog čega Milorad Dodik u RS-u kreira histeriju

Dolazak njemačkih vojnika, u bh. entitetu Republika Srpska koristi se za sijanje atmosfere straha i spinovanje kako sve to...

Možda vas zanima i ovo