Ponedjeljak, 3 listopada, 2022

Predsjedavajući Tegeltija sa ambasadorom Velike Britanije u BiH Rajlijem

Nemojte propustiti

Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Zoran Tegeltija primio je danas u nastupnu posjetu ambasadora Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske (UK) Džuliana Rajlija.

Na sastanku je razgovarano o aktuelnim političkim i ekonomskim temama,
s akcentom na mogućnost unapređenja ekonomske saradnje i realizacije projekata od obostranog interesa. Ovom prilikom, predsjedavajući Tegeltija je istakao da Savjet ministara BiH radi na svim pitanjima koja su od interesa za građane BiH, te naglasio posvećenost evropskim integracijama.

Predsjedavajući Tegeltija je ukazao na potrebu postizanja unutrašnjeg dogovora političkih predstavnika u BiH, ocijenivši da jedino takav pristup omogućava stabilnost, rast i napredak BiH.

Tokom razgovora, predsjedavajući Tegeltija je kazao da se posljedice ekonomske i političke krize na globalnom nivou reflektuju i na BiH, ističući da institucije u BiH rade svoj posao i preduzimaju aktivnosti u skladu sa svojim nadležnostima.

Sagovornici su tokom sastanka razmijenili mišljenje i o drugim aktuelnim temama.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Tineke Strik: Pozdravljam rezultate izbora u BiH, Schmidt zakomplikovao proces

"Srdačno pozdravljam rezultate jučerašnjih izbora u Bosni i Hercegovini. Čini se da su mnogi građani odbacili etnonacionalističku korumpiranu politiku...

Možda vas zanima i ovo