Nedjelja, 26 ožujka, 2023

Predsjedavajući Tegeltija sa delegacijom MMF-a: Traži novi areanžman bez političkog uslovljavanja

Nemojte propustiti

Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Zoran Tegeltija razgovarao je danas u Sarajevu sa delegacijom Međunarodnog monetarnog fonda /MMF/, predvođenom šeficom Misije MMF-a Alinom Janku i rezidentnim predstavnikom MMF-a u BiH Endrjuom Džuelom.

Ovom prilikom, predsjedavajući Tegeltija poželio je dobrodošlicu šefici MMF-a koja prvi put boravi u BiH, te je upoznao sa aktuelnom ekonomskom situacijom u zemlji.

Predsjedavajući Tegeltija je tokom sastanka naglasio opredijeljenost Savjeta ministara da, uz puno uvažavanje nadležnosti svih nivoa vlasti u BiH, nastavi da radi na reformskim procesima koji za cilj imaju prevazilaženje izazova uzrokovanih raznim faktorima, poput pandemije virusa korona, te poboljšanje poslovnog ambijenta i ekonomske aktivnosti.

Govoreći o statusu aranžmana sa MMF-om, predsjedavajući Tegeltija je iskazao zainteresovanost za nastavak saradnje sa ovom međunarodnom finansijskom organizacijom bez uslovljavanja političkim mjerama i uz poštovanje stavova svih uključenih strana, kako bi se podržao i ojačao oporavak BiH.

Sagovornici su razmijenili mišljenja i o drugim aktuelnim ekonomskim i privrednim temama.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Loša partija u Bratislavi: Zmajevi poraženi od Slovačke

Reprezentacija Slovačke večeras je savladala Bosnu i Hercegovinu u susretu drugog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Može se reći...

Možda vas zanima i ovo