Srijeda, 17 kolovoza, 2022

Predsjedavajući Tegeltija sa ministrom spoljnih i evropskih poslova Luksemburga Aselbornom

Nemojte propustiti

Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Zoran Tegeltija razgovarao je danas u Sarajevu sa ministrom spoljnih i evropskih poslova Velikog Vojvodstva Luksemburga Žanom Aselbornom.

Na sastanku je razgovarano o aktuelnim političkim i ekonomskim temama u BiH i regionu, a akcenat je stavljen na mogućnosti unapređenja saradnje dvije zemlje u oblastima od obostranog interesa, te evropskom putu BiH.

Predsjedavajući Tegeltija je ovom prilikom naglasio da su odnosi dvije zemlje dobri i prijateljski, bez otvorenih pitanja, te iskazao interesovanje za unapređenje ekonomske saradnje BiH i Luksemburga.

Tokom sastanka na kojem je razgovarano i o procesu evropskih integracija, predsjedavajući Tegeltija je zahvalio ministru Aselbornu na pomoći koju Luksemburg kontinuirano pruža BiH na njenom evropskom putu.

Predsjedavajući Tegeltija je ovom prilikom istakao opredjeljenje institucija u BiH za evropski put, uz dosljedno poštovanje ustavnih nadležnosti svih nivoa vlasti i Dejtonskog mirovnog sporazuma, te izrazio nadu da će Luksemburg podržati napore BiH da u skorije vrijeme dobije status kandidata.

Sagovornici su tokom sastanka razmijenili mišljenja i o drugim aktuelnim temama.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Piletina u BiH ponovo poskupjela: “Bilo je neizbježno, molimo za razumijevanje”

Proizvođači smatraju da bi država morala da reaguje i da im pomogne, ali ne kriju skepticizam po tom pitanju. Cijene...

Možda vas zanima i ovo