Petak, 30 srpnja, 2021

Predsjedavajući Tegeltija sa premijerima entiteta o pojavi koronavirusa u BiH

Nemojte propustiti

Na sastanku, kojem su prisustvovali i ministri u Savjetu ministara – civilnih poslova Ankica Gudeljević i bezbjednosti Fahrudin Radončić – razmatrane su dodatne mjere s ciljem sprečavanja pojave širenja i suzbijanja zarazne bolesti Kovid – 19.

Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Zoran Tegeltija razgovarao je danas u Sarajevu sa premijerima Republike Srpske Radovanom Viškovićem i Federacije BiH Fadilom Novalićem o aktuelnoj situaciji u vezi sa pojavom koronavirusa.

Na sastanku, kojem su prisustvovali i ministri u Savjetu ministara – civilnih poslova Ankica Gudeljević i bezbjednosti Fahrudin Radončić – razmatrane su dodatne mjere s ciljem sprečavanja pojave širenja i suzbijanja zarazne bolesti Kovid – 19. Data je preporuka ministru bezbjednosti da uvede privremenu zabranu ulaska u BiH za strane državljane koji dolaze iz područja sa intenzivnom transmisijom koronavirusa.

To se odnosi na osobe koje su boravile u Italiji, te pojedinim provincijama Narodne Republike Kine, Južne Koreje i Irana.

Na sastanku je istaknuto da epidemiološka situacija u zemlji nije dramatična i da nadležne institucije preduzimaju sve potrebne preventivne mjere u skladu sa preporukama epidemiologa i Svjetske zdravstvene organizacije, te je upućen apel svim građanima da se pridržavaju instrukcija ministarstava zdravlja i zdravstvenih institucija, kao i da izbjegavaju putovanja u zemlje sa pojačanom transmisijom koronavirusa, saopšteno je iz kabineta predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Zorana Tegeltije.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Od ovog vikenda nova pravila za ulazak u Njemačku?

"Pojačanim putovanjem rizikuje se da se taj trend preokrene”, navodi se u dokumentu Ministarstva. Svi putnici koji dolaze u Njemačku...

Možda vas zanima i ovo