Petak, 22 rujna, 2023

Predsjedavajući Tegeltija sa rezidentnim predstavnikom MMF-a Džuelom

Preporučeno

Sagovornici su tokom sastanka razmijenili mišljenja i o drugim ekonomskim temama

Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Zoran Tegeltija razgovarao je danas u Sarajevu sa rezidentnim predstavnikom Misije Međunarodnog monetarnog fonda / MMF/ u BiH Endrjuom Džuelom.

Na sastanku je razgovarano o mogućnosti nastavka saradnje sa ovom međunarodnom finansijskom organizacijom, te provođenju reformskih mjera u skladu sa ustavnim nadležnostima svih nivoa vlasti u BiH i Dejtonskim mirovnim sporazumom, a koje za cilj imaju osnaživanje privrednih aktivnosti u BiH i privlačenje domaćih i stranih investicija.

Upravo se čita:  Ramo Isak i njegova porodica prijavili imovinu vrijednu 18 miliona KM

Predsjedavajući Tegeltija je ovom prilikom izrazio žaljenje što BiH trenutno nema aranžman za MMF-om, te ukazao da je za uspostavljanje aranžmana sa ovom međunarodnom finansijskom organizacijom potrebno više spremnosti za razgovore i jasni ciljevi i politika za ostvarenje istog, a ne politička uslovljavanja.

Sagovornici su tokom sastanka razmijenili mišljenja i o drugim ekonomskim temama, u kontekstu prevazilaženja globalne krize izazvane rastom cijena energenata i hrane, a koje za posljedicu ima inflaciju u svim zemljama svijeta.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

SK: Savo Milošević novi selektor Bosne i Hercegovine!

Kako Sport Klub saznaje iz pouzdanih izvora, Savo Milošević je novi selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine! U ovom kvalifikacionom...

Možda vas zanima i ovo