Subota, 10 lipnja, 2023

Predsjedavajući VM BiH razgovarao sa ambasadorom Republike Bjelorusije

Nemojte propustiti

Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Zoran Tegeltija primio je danas u Sarajevu u oproštajnu posjetu nerezidentnog ambasadora Republike Bjelorusije u BiH sa sjedištem u Budimpešti Aleksandra Ponomareva.

Tokom sastanka na kojem je razgovarano o aktuelnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u BiH, regionu i svijetu, predsjedavajući Tegeltija je istakao zainteresovanost BiH za unapređenje ekonomske i kulturne saradnje, sa posebnim akcentom na oblasti poljoprivrede i turizma.

Upravo se čita:  Vojin Mijatović kaže da će on riješiti problem odlaska radne snage iz FBiH

Sagovornici su razmijenili mišljenja i o bezbjednosnoj situaciji u Bjelorusiji i regionu u kontekstu zaoštravanja odnosa između Ukrajine i Rusije, a predsjedavajući Tegeltija je ovom prilikom izrazio zabrinutost zbog dešavanja na istoku Ukrajine.

Predsjedavajući Tegeltija je tokom razgovora zahvalio ambasadoru Ponomarevu na njegovom angažmanu u poboljšanju odnosa dvije zemlje i poželio mu uspjeh u daljnjoj diplomatskoj karijeri.

Pročitajte još

Izdvajamo

Nikšić: Moguće da se odgodi izbor predsjednika SDP-a BiH

Poručio je da se ne namjerava kandidovati za predsjednika, ali da je vjerovatan prijedlog da se novi predsjednik bira...

Možda vas zanima i ovo