Srijeda, 18 svibnja, 2022

Predsjedavajući VM BiH razgovarao sa ambasadorom Republike Bjelorusije

Nemojte propustiti

Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Zoran Tegeltija primio je danas u Sarajevu u oproštajnu posjetu nerezidentnog ambasadora Republike Bjelorusije u BiH sa sjedištem u Budimpešti Aleksandra Ponomareva.

Tokom sastanka na kojem je razgovarano o aktuelnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u BiH, regionu i svijetu, predsjedavajući Tegeltija je istakao zainteresovanost BiH za unapređenje ekonomske i kulturne saradnje, sa posebnim akcentom na oblasti poljoprivrede i turizma.

Sagovornici su razmijenili mišljenja i o bezbjednosnoj situaciji u Bjelorusiji i regionu u kontekstu zaoštravanja odnosa između Ukrajine i Rusije, a predsjedavajući Tegeltija je ovom prilikom izrazio zabrinutost zbog dešavanja na istoku Ukrajine.

Predsjedavajući Tegeltija je tokom razgovora zahvalio ambasadoru Ponomarevu na njegovom angažmanu u poboljšanju odnosa dvije zemlje i poželio mu uspjeh u daljnjoj diplomatskoj karijeri.

Više s weba

Interesantno za vas

Izdvajamo

Procurio još jedan snimak neobičnog Putinovog ponašanja, pogoršava li mu se zdravlje?

Na snimku koji su podijelili ruski mediji i koju je prenijela ukrajinska novinska agencija Daily Ukrainian News, Putin treska...

Možda vas zanima i ovo