Utorak, 17 svibnja, 2022

Predsjednica RS-a zaposlila 17. savjetnika, profesora fizičkog bez iskustva u struci? Nakon objave na FB, izbrisao nalog

Autor:Buka.com

Nemojte propustiti

Đurđević je vijest o novoj funkciji podijelio na svom Facebook profilu. Međutim, nedugo nakon toga je prvo obrisao objavu, a potom i deaktivirao svoj nalog.

Predsjednica RS-a Željka Cvijanović dobila je novog savjetnika, 17. po redu, a riječ je o profesoru fizičkog odgoja Milanu Đurđeviću.

Đurđević je inače prošlog mjeseca imenovan za predsjednika Opštinskog odbora SNSD-a u Bosanskom Šamcu.

Đurđević je vijest o novoj funkciji podijelio na svom Facebook profilu. Međutim, nedugo nakon toga je prvo obrisao objavu, a potom i deaktivirao svoj nalog.

Kako piše BN, Đurđević nema niti jednog dana radnog iskustva u struci.

Glavna služba za reviziju javnog sektora RS-a tokom finansijske revizije Službe predsjednika RS-a za prošlu godinu je konstatovala da je u službi Željke Cvijanović angažovano čak 16 savjetnika.

“Savjetnici su angažovani na osnovu odluka o postavljenju od kojih je šest u radnom odnosu na određeno vrijeme do isteka mandata predsjednika RS-a i 10 bez zasnivanja radnog odnosa, odnosno osam po odluci sa funkcionalnim dodatkom, a dva su radila bez naknade“, piše u izvještaju revizora.

Više s weba

Interesantno za vas

Izdvajamo

Uzbuna u Dodikovim redovima: “Međunarodna zajednica koja želi centralizaciju BiH ne želi da čuje pozive iz Republike Srpske da zaštiti Dejtonski mirovni sporazum…”

Vijeće sigurnosti Ujedinjenih nacija za sutra je zakazalo sjednicu posvećenu situaciji u BiH. "Ova sjednica Savjeta bezbjednosti Ujedinjenih nacija neće...

Možda vas zanima i ovo