Četvrtak, 13 svibnja, 2021

Predsjednik Boračke organizacije RS: Vrlo opasna izjava Bakira Izetbegovića

Autor:Srna

Nemojte propustiti

Predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske (BORS) Milomir Savčić ocijenio je kao vrlo opasnu i kao uvredu za srpski narod izjavu lidera SDA Bakira Izetbegovića u kojoj se srpskom narodu u BiH prijeti ratom.

Savčić je rekao da predstavnici Republike Srpske moraju biti vrlo oprezni, pametni i da ovakve izjave shvate krajnje ozbiljno.

“Nedopustivo je sa bilo koje strane pozivanje na rat i na ratnohuškačku politiku”, rekao je Savčić Srni, komentarišući Izetbegovićevu izjavu “da je spreman stati pred ljude ukoliko dođe do ratnih sukoba” i da bi “radije umro nego da genocidaši zavladaju dijelom BiH”.

Savčić je upitao kako “neko ko nekoga vrijeđa, nekome prijeti, nekome želi da nametne svoju vlast, da odlučuje u njegovo ime i da mu bira predstavnike” – misli da zajedno živi sa srpski narodom u BiH?

“Ko su genocidaši, kakav je to rječnik čovjeka koji predstavlja ili misli da predstavlja dio najbrojnijeg naroda u BiH? Je li to rječnik nekoga ko želi da bude na čelu BiH i kako misli da zadrži Srbe ovdje”, istakao je Savčić.

On je podsjetio da je “muslimanski ratni lider Alija Izetbegović” govorio da neće biti rata, jer je “jedno govorio, a drugo radio, kao što to radi i Bakir Izetbegović”.

“Tu nema nikakve razlike. Treba čitati svaki dan Islamsku deklaraciju u kojoj Alija Izetbegović poručuje da nema mira i tolerancije s neislamskim življem”, zaključio je Savčić.

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović rekao je za Kanal “O” da ne može reći da neće biti rata i da bi “radije danas umro nego dopustio da genocidaši zavladaju dijelom BiH”.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Obolio od tri različite bolesti nakon jednog ujeda krpelja

Testovi su pokazali da boluje od anemije, trombocitopenije, a ljekari su ustanovili i akutno otkazivanje bubrega i potencijalno oštećenje...

Možda vas zanima i ovo