Subota, 15 svibnja, 2021

Predsjednik FBiH Živko Budimir se vraća na posao: Kad se sve ovo završi, imaću puno toga za reći

Nemojte propustiti

Živko Budimir, predsjednik FBiH koji je u petak pušten iz pritvora, gostovao je sinoć u Dnevniku 2 Federalne televizije.

Foto: Arhiv
Foto: Arhiv

Budimir je najavio svoj povratak na posao, te poručio da će posao predsjednika Federacije raditi kao i do sada.

“Nastaviću raditi posao predsjednika FBiH kao što sam to i do sada radio”, kazao je Budimir i dodao da postoje još mali tehnički problemi sa dolaskom, ali koje će on riješiti.

Također je kazao da vjeruje u pravosudni sistem BiH nakon odluke koju je donio Ustavni sud, ali da ipak u njemu ima malo anomalija.

“Ako možete uhapsiti predsjednika Federacije na način kako sam ja uhapšen, bez čvrstih dokaza, onda se svaki obični čovjek u BiH može zapitati šta se može dogoditi njemu”, kazao je Budimir.

Na pitanje novinara Federalne televizije, da li bi ponovo potpisao ista pomilovanja, Budimir je poručio da stoji iza njh, te da bi vjerovatno opet isto postupio.

Oko samog slučaja i optužbi za primanje mita, Budimir nije htio komentarisati dok se istražni postupak ne završi.

“Kada sve ovo završi, dakako da ću imati puno toga za reći. Ali, u vrijeme dok traje istražni postupak, ja ovaj slučaj u javnosti neću komentarisati”, dodao je Budimir.

Podsjećamo, Budimir je uhapšen 26. aprila pod sumnjom da je nekim odlukama o pomilovanju osuđenika prekršio zakon i zloupotrijebio ovlaštenja. Ustavni sud BiH je naložio da Sud BiH preispita svoje rješenje o pritvoru pošto nisu postojali dokazi za Budimirovo pritvaranje. Predsjednik je pušten 24. maja, nekoliko sati nakon odluke Ustavog suda BiH.

(A.J. / Bh-index)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

“Vojne trupe s različitih strana krstare BiH, Dodiku će trebati više od 30.000 vojnika ‘partije’ kako bi blokirao Amerikance da ne dođu do Manjače...

Iako je Manjača od Trebinja udaljena oko 400 kilometara, trupe NATO-a krstare cijelom zemljom, pa su jutros i na...

Možda vas zanima i ovo