Četvrtak, 25 travnja, 2024

Predsjednik Finske nazvao Vladimira Putina: Objavljeni detalji razgovora!

Preporučeno

“Razgovor je bio direktan i otvoren i vođen je bez zaoštravanja. Izbjegavanje napetosti smatralo se važnim”, rekao je Niinisto u izjavi.

Finski predsjednik Sauli Niinisto nazvao je ruskog predsjednika Vladimira Putina kako bi razgovarali o planovima Finske za pridruživanje NATO-u. Finska je objavila detalje razgovora.

Navodi se da je Niinsito rekao Putinu “da je njegova invazija drastično promijenila sigurnosno okruženje Finske”. “Predsjednik Niinistö najavio je da je Finska odlučila tražiti članstvo u NATO-u u sljedećih nekoliko dana”, dodaje se.

Upravo se čita:  U Švicarskoj uhapšena tri pjevača koji su došli kao turisti a nastupali bez radne vize!

“Razgovor je bio direktan i otvoren i vođen je bez zaoštravanja. Izbjegavanje napetosti smatralo se važnim”, rekao je Niinisto u izjavi.

Putin je svom finskom kolegi zaprijetio da bi finsko odustajanje od neutralnosti i pridruživanje NATO-u bilo pogrešno, objavio je Kremlj. Putin je rekao da ne postoje sigurnosne prijetnje Finskoj, dok bi se potencijalna promjena finske vanjske politike mogla negativno odraziti na bilateralne odnos s Rusijom.

Upravo se čita:  Pentagon priznao: Isporučili smo Ukrajini vrlo moćno oružje

Moskva je razgovor opisala kao “iskrenu razmjenu mišljenja”.

Podsjetimo, nakon najave Finske da planira podnijeti zahtjev za članstvo u NATO-u ruske isporuke električne energije toj zemlji su prestale, a Rusija je izvela vojne vježbe u svojoj eksklavi na Baltičkom moru u Kalinjingradu, piše Index.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Video šokirao region: Majka snimala na TikToku kako tuče bebu, policija je pronašla i privela

Društvenim mrežama se proširio snimak na kojem se vidi kako žena tuče uplakanu bebu. Policija je odmah reagovala i...

Još vijesti za vas