Subota, 2 srpnja, 2022

Predsjednik Hrvatske stranke Božo Skopljaković: Prije će se raspasti svi političari u BiH nego BiH

Nemojte propustiti

Osvrnuo se i na politiku Zoran Milanović, koji člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika naziva “partnerom”

Predsjednik Hrvatske stranke (HS) Božo Skopljaković komentirao je odnose Bosne i Hercegovine i Hrvatske, odnosno odnos zvaničnog Zagreba prema bh. Hrvatima.

“Vjerujem da gospodin Plenković sve više uviđa da ga gospodin Čović vuče za nos. I dok on lobira po Briselu za nešto što će osramotiti i njega i Hrvatsku, ovaj je čvrsto okrenut ka gospodinu Milanoviću”, ističe Skopljaković.

Osvrnuo se i na politiku Zoran Milanović, koji člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika naziva “partnerom”, a lider SNSD-a u intervjuu za Novu TV uzvraća kako ima svakodnevnu komunikaciju sa predsjednikom Hrvatske.

Skopljaković kaže da je u vrijeme dok je bio hrvatski premijer “mogao daleko više učiniti za Hrvate u BiH nego sada kada je u ulozi predsjednika”.

„Tako da nam nije jasno što on to želi kada je mogao nije učinio a sada kada ne može čini sve da pokaže kako kao želi nešto napraviti“, upitao se predsjednik HS-a.

Skopljaković se, također, osvrnuo i na poziciju u kojoj se nalazi Bosna i Hercegovina.

„Američki magazin Foreign Affairs ističe kako još nije kasno da SAD i EU promijene kurs djelovanja i tako spriječe raspad BiH. Prije će se raspasti svi političari u Bosni i Hercegovini nego Bosna i Hercegovina“, zaključuje.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Poljoprivrednici nisu optimisti u vezi s prinosom pšenice

"Čekamo da počne žetva pšenice da vidimo kvalitet, pa ćemo potom ići s nekom cijenom koja je realna da...

Možda vas zanima i ovo