Subota, 18 rujna, 2021

Predsjednik Južne Osetije sutra u Banjaluci povodom Dana RS

Nemojte propustiti

Predsjednik Južne Osetije Anatolij Bibilov prisustvovaće u Banjaluci svečanostima povodom obilježavanja Dana Republike Srpske.

Bibilov će se tokom zvanične posjete Republici Srpskoj sastati sa predsjednikom RS Miloradom Dodikom, objavljeno je na sajtu predsjednika Južne Osetije.

U prisustvu predsjednika biće potpisan protokol o saradnji između Republike Južne Osetije i Republike Srpske, prenosi “Sputnjik”.

Osim toga, planirano je potpisivanje protokola o saradnji između partije Jedinstvena Osetija i Saveza nezavisnih socijaldemokrata.

U sastavu delegacije Južne Osetije biće ministar spoljnih poslova Dmitrij Medojev, šef administracije predsjednika Igor Kozajev i savjetnik ministra spoljnih poslova Gela Valijev.

Ustavni sud BiH je 26. novembra 2015. godine utvrdio da je neustavan 9. januar kao dan RS, a Komisija za provođenje referenduma je 25. septembra 2016. godine provela referendum o 9. januaru, iako je Ustavni sud BiH zabranio njegovo održavanje i zatim poništio rezultate izjašnjavanja građana.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Još jedan mladić napušta Bosnu i Hercegovinu: Otac mi je ratovao umjesto da šverca kafu i maljutke

I Nahid Mujkanović se nada skoroj prilici, koju u Bosni i Hercegovini nije dobio. Bosnu i Hercegovinu je u prvoj...

Možda vas zanima i ovo