Subota, 22 siječnja, 2022

Predsjednik Levskog: Radikali ne predstavljaju mišljenje većine

Nemojte propustiti

Očekujem da će navijači podržati svoje ekipe na civilizovan način i u duhu uzajamnog poštovanja, kaže se u pismu Ive Toneva

Ivo TonevProfesionalni fudbalski klub (PFC) Levski Sofia u Sarajevo će doputovati samo sa jednom mišlju, da igra fudbal i da će ishod natjecanja između dva kluba biti odlučen isključivo na terenu, navodi se u pismu predsjednika Uprave Levskog Ive Toneva.

“Očekujem da će navijači podržati svoje ekipe na civilizovan način i u duhu uzajamnog poštovanja. Fudbal je omiljeni sport miliona ljudi širom svijeta, ali on ne bi trebao stvarati neprijateljstva i sukobe, već radost i zabavu za sve koji vole ovu igru”, kaže se u ovom pismu.

Kako je naveo, PFC Levski iza sebe ima skoro 100-godišnju historiju.

Istaknuo je da je ovaj klub posjetio mnoge stadione širom Evrope, te igrao u grupnim fazama UEFA kupova, uvijek braneći dostojanstvo i tradiciju bugarskog fudbala.

“Ne sumnjam da će i ovaj put biti isto. Poštujem naše navijače, najbolje u Bugarskoj, i siguran sam da će podržavati tim kao i uvijek. Svugdje u svijetu postoje negativni ili radikalni ljudi, ali oni ni na koji način ne predstavljaju mišljenje većine fudbalskih navijača.

Iskreno se nadam da će utakmica u Sarajevu biti odigrana u duhu fer-pleja i na terenu i izvan njega, jer fudbal kao sport treba biti poveznica između različitih rasa, nacionalnosti i religije”, dodaje se u pismu.

Revanš susret drugog pretkola Evropske lige između Fudbalskog kluba (FK) Sarajevo i PFC Levski Sofia biće odigran 26. jula na stadionu Asim Ferhatović Hase, sa početkom u 21.00 sati.

U prvoj utakmici Levski je u Sofiji slavio rezultatom 1:0.

 

(Bh-index)

Više s weba

Izdvajamo

Gdje ide novac? Zašto građani ne osjete rekordni rast prikupljenih poreza?

Da imamo jasno postavljene ciljeve, onda mi koristili instrument fiskalne politike i politike dohotka da provedemo prijedloge i ideje...

Možda vas zanima i ovo