Subota, 18 rujna, 2021

Predsjednik NSRS-a se oglasio o policijskim dosijeima pripadnika “Srbske časti”

Nemojte propustiti

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske (RS) Nedeljko Čubrilović tvrdi da je prisustvo u zgradi parlamenta RS-a nekih pripadnika udruženja “Srbska čast” previše ispolitizirano.

Oni su, kaže, 10.decembra 2017. bili gosti druge organizacije, kojoj je uredno odobreno prusustvo i ima pravo na korištenje prostorija entitetskog parlamneta.

Tvrdi da nije u pitanju “nikakva vojna formacija, naružani ljudi, niti osobe s kriminalnim dosijeom”.

-Tih nekoliko predstavnika “Srbske časti”, koji su bili gosti drugog udruženja, nije bilo u uniformama, niti su to ljudi, kojima bi se, danas da su se prijavili, trebalo da zabrani boravak u Narodnoj skupštini RS-a – ustvrdio je Čubrilović u izjavi novinarima u Banjoj Luci.

Tvrdi i da se nekom ko je učestvovao u krađi i odslužio kaznu ne može zabraniti da uđe u Narodnu skupštinu.

S druge strane, opozicija u Narodnoj skupštini RS-a tvrdi da je njima bilo zabranjeno da uđu u malu salu skupštine, a dozvoljeno je da tu borave pripadnici “Srbske časti”.

Potpredsjednik NSRS-a Nenad Stevandić je otišao i korak dalje, kazavši kako ne želi da se zamjeri ni sa jednom srpskom organizacijom koja u svom programu ima patriotizam.

– Ovdje niko nije pozivao na nasilje, a da je to uradio, mene bi prvog imao za protivnika. Ako je neko osuđen radi krađe automobila ili prekršaja, to je njegova privatna stvar. Nijedna organizacija koja je boravila u NSRS-a nije pozivala na nasilje. Ovo je najprljavije podmetanje u istoriji RS-a – istakao je Stevandić.

-Nemamo ništa protiv da se dozvoli da je koriste članovi ‘Veterana’, ali su uz njih došli momci iz ‘Srbske časti’, koji nisu registrovani, i bili su pod drugim obilježjima. Nemam ništa ni protiv njih, ali u Skupštini RS-a treba da postoji pravilnik kako se koriste prostorije Narodne skupštine RS-a – rekao je zamjenik šefa kluba poslanika SDS-a Miladin Stanić.

Мој интервју за Н1 на оптужбе од стране Сарајева

A post shared by Бојан Стојковић (@bojan_stojkovic_srbska_cast) on

Србска ЧАСТ у Скупштини Р.С.

A post shared by Бојан Стојковић (@bojan_stojkovic_srbska_cast) on

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Upozorenje na opasno vrijeme, šteta i ljudske žrtve su moguće: U ovim dijelovima Bosne i Hercegovine na snazi je žuti meteoalarm

U regijama Mostara, Foče, Trebinja i Livna upaljen je žuti meteoalarm zbog grmljavine i grmljavinskih procesa a vrijeme se...

Možda vas zanima i ovo