Subota, 4 veljače, 2023

Predsjednik RS-a bljuje vatru: Milorad Dodik reagovao nakon što je CIK priznao sporni listić

Autor:RTRS

Nemojte propustiti

Centralna izborna komisija je na današnjoj sjednici donijela odluku o tome da se prizna sporni 12 glas za PDP-ovog Nenada Vukovića.

Predsjednik entiteta Republika Srpska Milorad Dodik, kako prenosi Radio RS-a, kazao je da će u roku od 24 sata biti podnesena žalba nadležnom sudu i krivične prijave protiv svih članova Centralne izborne komisije BiH koji su danas, kako je naveo, “prekršili zakon zloupotrijebivši službeni položaj, kako bi nanijeli štetu jednom političkom subjektu”.

Dodik kaže da sve što su prema zakonu članovi CIK – a danas mogli da urade jeste da utvrde da li je prekršena procedura.

– Prema zakonu, nisu imali pravo da ulaze u to da li je očigledno nevažeći listić važeći, što su učinili. Za to je nadležna komisija Narodne skupštine Republike Srpske od devet članova u kojoj su bili i članovi opozicije, koji su svi sem jednog potvrdili da je listić nevažeći – rekao je Dodik za Radio RS-a.

Centralna izborna komisija je na današnjoj sjednici donijela odluku o tome da se prizna sporni 12 glas za PDP-ovog Nenada Vukovića. To znači da će o petom delegatu iz Republike Srpske u Domu naroda odlučiti žrijeb.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Izetbegović: Vidjet ćemo šta će ostati od trojke, bez SDA se ne može praviti Vlada FBiH

"Mi nismo za tri decenije izgubili povjerenja i ugleda kao oni za tri mjeseca", kazao je Izetbegović. "SDA je mogla...

Možda vas zanima i ovo