Subota, 2 prosinca, 2023

Predsjednik RS-a bljuje vatru: Milorad Dodik reagovao nakon što je CIK priznao sporni listić

Autor:RTRS

Preporučeno

Centralna izborna komisija je na današnjoj sjednici donijela odluku o tome da se prizna sporni 12 glas za PDP-ovog Nenada Vukovića.

Predsjednik entiteta Republika Srpska Milorad Dodik, kako prenosi Radio RS-a, kazao je da će u roku od 24 sata biti podnesena žalba nadležnom sudu i krivične prijave protiv svih članova Centralne izborne komisije BiH koji su danas, kako je naveo, “prekršili zakon zloupotrijebivši službeni položaj, kako bi nanijeli štetu jednom političkom subjektu”.

Upravo se čita:  Zukan Helez otkrio lokacije navodnih kampova za obuku u RS

Dodik kaže da sve što su prema zakonu članovi CIK – a danas mogli da urade jeste da utvrde da li je prekršena procedura.

– Prema zakonu, nisu imali pravo da ulaze u to da li je očigledno nevažeći listić važeći, što su učinili. Za to je nadležna komisija Narodne skupštine Republike Srpske od devet članova u kojoj su bili i članovi opozicije, koji su svi sem jednog potvrdili da je listić nevažeći – rekao je Dodik za Radio RS-a.

Upravo se čita:  Milorad Dodik odgovorio da li dolazi na sud 6. decembra: Žele eliminisati mene i još neke ljude

Centralna izborna komisija je na današnjoj sjednici donijela odluku o tome da se prizna sporni 12 glas za PDP-ovog Nenada Vukovića. To znači da će o petom delegatu iz Republike Srpske u Domu naroda odlučiti žrijeb.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Hrvatski ‘Scout’ nastavlja sa zapljenom: Iz kasarne Oružanih snaga u Tuzli izuzeto 26 topova o 3,3 miliona metaka!

Hrvatska firma Scout izuzela je u četvrtak iz kasarne Oružanih snaga BiH u Kozlovcu kod Tuzle 26 topova ZIS...

Možda vas zanima i ovo