Subota, 18 rujna, 2021

Predsjednik Veterana RS objasnio da li građani BiH treba da strahuju od pripadnika “Srbske časti”

Nemojte propustiti

Predsjednik Veterana RS Duško Vukotić rekao je danas za “Avaz” da je izrečeno mnogo laži na račun organizacije “Srbska čast” koja je bila na izbornoj skupštini Veterana RS.

Skupština je prije nekoliko dana održana u maloj sali Narodne skupštine RS, a mediji su prenijeli vijest da se radi o paravojnoj formaciji u koju su uključene kriminogene strukture.

– To nije paravojna formacija. Stalo mi je da pošaljem poruku ostalim narodima da nemaju razlog za strah. To nije oružana ni paravojna formacija. U pitanju je klasična saradnja dva udruženja. Poštujemo ih, jer oni poštuju nas – istakao je Vukotić.

On je istakao da su pripadnici “Srbske časti” djeca ratnih veterana. Vukotić ističe da će u ponedjeljak u Banjoj Luci biti održana konferencija za novinare na kojoj će sve biti objašnjeno.

– Žao mi je što je stvorena takva medijska pompa oko toga. Neka dokažu da je bilo ko od nas imao bilo kakve loše namjere ili da je bio naoružan u defileu. Ne vršimo sigurnosnu provjeru da li je neko kriminalan ili ne. Bilbija ima kriminogeni dosije, ali mi nismo znali za to. On ne ističe nikakve ekstremne stavove i “Srbska čast” nije ekstremna desnica – kazao je Vukotić.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Upozorenje na opasno vrijeme, šteta i ljudske žrtve su moguće: U ovim dijelovima Bosne i Hercegovine na snazi je žuti meteoalarm

U regijama Mostara, Foče, Trebinja i Livna upaljen je žuti meteoalarm zbog grmljavine i grmljavinskih procesa a vrijeme se...

Možda vas zanima i ovo