Srijeda, 18 svibnja, 2022

Predsjednik VSTV-a BiH: Dobio sam informaciju da će biti još sankcija za nositelje pravosudnih funkcija

Nemojte propustiti

Lagumdžija ističe kako su mu iz ambasade SAD-a rekli da se “radi o množini” po pitanju sankcija za nosioce pravosudnih funkcija

Halil Lagumdžija, predsjednik VSTV-a BiH, danas je najavio kako bi u budućem periodu iz Amerike moglo “stići” još sankcija.

Kako kaže Lagumdžija, sankcijama bi pogođeni mogli biti nositelji pravosudnih funkcija u Bosni i Hercegovini. Te informacije je dobio od ambasade SAD-a u BiH.

– Zamolio sam ih da, ako se to desi, da bh. pravosuđu, odnosno pravosudnim organima, trebaju pružiti što više informacija da bi se pokrenuli postupci protiv tih osoba. Moj stav je da je glavni zadatak na Uredu disciplinskog tužioca VSTV-a i Tužilaštvu BiH, rekao je Lagumdžija.

Ističe kako su mu iz ambasade SAD-a rekli da se “radi o množini” po pitanju sankcija za nosioce pravosudnih funkcija, što implicira da bi sankcijama moglo biti pogođeno više osoba iz ove sfere.

Lagumdžija je, također, dodao da izuzetno cijeni postupke Sjedinjenih Američkih Država, a posljednje sankcije je okarakterisao kao signal za bh. pravosuđe u kontekstu promptnog djelovanja.

Više s weba

Interesantno za vas

Izdvajamo

Medvedev ponovo prijeti svijetu: Čekaju vas izgladnjivanje, ratovi, epidemije

"Moguća je velika logistička kriza, uključujući kolaps stranih zračnih prijevoznika, kojima je zabranjeno letenje iznad ruskog teritorija", kazao je...

Možda vas zanima i ovo