Utorak, 28 rujna, 2021

Predsjedniku Suda BiH izrečena javna opomena

Autor:Fena

Nemojte propustiti

Tuženi je oslobođen disciplinske odgovornosti za tačku b, disciplinske tužbe.

Donesena je prvostepena disciplinska komisija za sudije Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine, odlučujući po disciplinskoj tužbi Ureda disciplinskog tužioca VSTV-a BiH protiv tuženog Ranka Debeveca, predsjednika Suda Bosne i Hercegovine.

Ovom odlukom se utvrđuje disciplinska odgovornost tuženog za disciplinske prekršaje propisane u Zakonu o VSTV-u, član 56. tačka 22., odnosno „ponašanje u sudu i izvan suda koje šteti ugledu sudijske funkcije“ i tačka 19 a to je „namjerno davanje lažne, obmanjive i nedovoljne informacije u vezi s bilo kojim drugim pitanjima koja su u nadležnosti Vijeća“.

Tuženom se za navedene disciplinske prekršaje, na osnovu odredaba člana 58. stav 1. i člana 59. Zakona o VSTV-u BiH, izriče disciplinska mjera – javna opomena.

Tuženi je oslobođen disciplinske odgovornosti za tačku b, disciplinske tužbe.
Protiv ove odluke se može izjaviti žalba Drugostepenoj disciplinskoj komisiji VSTV-a BiH u roku od 8 dana od dana prijema odluke.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Šarović oštro reagovao: SNSD neslavno kapitulirao, glasanjem u Vijeću ministara priznali i Schmidta

- Glasanjem na sjednici Vijeća ministara praktično su i priznali Schmidta kao visokog predstavnika - zaključio je Mirko Šarović. Predsjednik...

Možda vas zanima i ovo