Subota, 1 travnja, 2023

Predstavila se kao pomoćnica direktora: Oglasili se iz Opće bolnice nakon što je njihova uposlenica vrijeđala pacijentkinju

Nemojte propustiti

Nakon burne rasprave je pokušala oduzeti telefon pacijentici koja ju je snimala.

Crna-hronika je danas objavila snimak iz Opće bolnice „Prim. dr. Abdulah Nakaš“, a u kojem se vidi kako, dama koja se predstavlja kao pomoćnica prof. dr. Ismeta Gavrankapetanovića, napada pacijenticu.

Pacijentica iz Sarajeva se požalila na to što pomoćnica prof. dr. ismeta Gavrankapetanovića uvodi druge pacijente preko štele.

Nakon burne rasprave je pokušala oduzeti telefon pacijentici koja ju je snimala.

Portal Radiosarajevo.ba je potražio reakciju od prof. dr. Ismeta Gavrankapetanovića, koji je potvrdio da će protiv djelatnice Opće bolnice biti pokrenut disciplinski postupak.

“Uprava Opće Bolnice “Prim. dr. Abdulah Nakaš” nakon što je objavljen snimak u medijima o neprimjerenom ponašanju naše uposlenice, upućuje duboko izvinjenje pacijentici.

Generalna politika i opredjeljenje naše ustanove jeste maksimalna posvećenost i jednak tretman svih pacijenata, te će u skladu sa takvim opredjeljenjem, prema uposlenci koja je svojim ponašanjem narušila ugled institucije biti pokrenut disciplinski postupak i poduzete mjere previđene važećim propisima, a u skladu sa kodeksom ponašanja i odgvornosti uposlenih.

Još jedanput se u ime uposlenih izvinjavamo pacijentici i naglašavamo našu odlučnost da nastavimo raditi u najboljem interesu naših građana koji potraže pomoć u Općoj bolnici”, istakao je prof. dr. Ismet Gavrankapetanović.

Šta se sve dešavalo pogledajte na snimku:

Interesantno za vas

Izdvajamo

Keramičar Hasad Gvozden odlučio ostati u BiH: Ne žaim što sam ostao, imam mnogo posla!

Hasan je neko vrijeme razmišljao o odlasku u Njemačku. Čekajući dokumentaciju za iseljenje, prijavio se na obuku „Započni svoj...

Možda vas zanima i ovo