Četvrtak, 9 prosinca, 2021

Predstavnica Australije se rasplakala: Evo šta bi se desilo da su pobijedili na Eurosongu

Nemojte propustiti

Iako se nastojala držati hrabro, 27-godišnjakinja čiju su pjesmu “Sound of Silence” mnogi smatrali najboljom, na kraju se rasplakala

Dvostruko glasovanje držalo je izvođače i milionsku publiku Eurosonga u neizvjesnosti do samog kraja, a upravo to su organizatori i željeli.

Umjesto da se već na polovici čitanja glasova zna tko je pobjednik, sinoć je Australka Dami Im gotovo do posljednjeg trena vjerovala da će pobijediti. Tek ju je na kraju prestigla Ukrajina, a potom je jedino pitanje bilo je li Rus Sergey Lazarev osvojio dovoljno bodova da prestigne Ukrajinu.

Iako se nastojala držati hrabro, 27-godišnjakinja čiju su pjesmu “Sound of Silence” mnogi smatrali najboljom, na kraju se rasplakala.

“Htjela sam pobijediti za Australiju, ali i Ukrajina je bila jako dobra. Znala sam da ću biti ponosna i da završim kao druga ili treća. Bila sam spremna na to. Nemam pojma što se upravo dogodilo. Jako sam sretna. Ne mogu vjerovati. Bio je ovo najljepši trenutak u mom životu. Nadam se da je Australija ponosna na mene, iznimno sam zahvalna na svoj podršci”, rekla je za australsku televiziju nakon samog završetka natjecanja.

Ova rođena Koreanka nije skrivala da je jako željela pobijediti. Nakon što je najavila da želi odraditi turneju po Australiji, Dami je briznula u plač.

Mnogi se pitaju šta bi se dogodilo da je Dami ipak pobijedila i znači li to da bi se Eurosong održavao na tom kontinentu. Odgovor je ne.

Australci su objavili da bi se u slučaju njihove pobjede, natjecanje za pjesmu Eurovizije održalo u nekoj od evropskih zemalja. Prema pravilima Eurosonga, sljedeće godine Australci bi dobili pravo sudjelovanja u finalu bez prolaska polufinalne selekcije. Kao što je ove godine bio slučaj sa Švedskom.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Tragedija u BiH: Poznat identitet poginulih mladića, bavili se sportom

Poznat je identitet stradalih mladića u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila sinoć oko 22:00 sata na magistralnom putu M-106...

Možda vas zanima i ovo