Nedjelja, 27 studenoga, 2022

Predstavnici radnika “Konjuha” na sastanku u OHR-u

Nemojte propustiti

Oko 250 radnika ispred OHR-a čeka ishod sastanka, a potom će se zaputiti pred Vladi FBiH

ohr-konjuh

Predstavnici sindikata radnika fabrike namještaja “Konjuh” iz Živinica, primljeni su na sastanak u Uredu visokog predstavnika u Sarajevu.

Predsjednik sindikata Mevludin Trakić, potvrdio je u razgovoru s novinarom agencije Anadolija da će predstavnike sindikata primiti šef kabineta visokog predstavnika u BiH Valentina Inzka.
Ostalih oko 250 radnika koji su u Sarajevu jučer krenuli pješice iz Živinica, prenoćili u Kladnju, a potom autobusima prevezeni, ispred zgrade OHR-a čekat će ishod razgovora nakon čega bi se trebali uputiti pred sjedište Vlade Federacije BiH.

“Ukoliko se uspijemo dogovoriti u OHR-u, ako oni shvate naše zahtjeve i dogovor bude pozitivan, idemo pred zgradu Vlade FBiH. Krediti Međunarodnog monetarnog fonda daju se našoj Vladi i oni su namijenjeni za razvoj privrede. Vidjeli ste i sami; auta, kuće, na šta se troši novac, a ovi bijedni radnici i ja borimo se da radimo. Nećemo dozvoliti da se s ‘Konjuhom’ desi što i sa ‘Drinjačom’ iz Kladnja”, naglasio je Trakić. On je dodao da radnici nisu došli da ih “Sarajevo zapamti kao huligane”, te da će protesti biti mirni.

Radnici “Konjuha” traže kredit od šest miliona konvertibilnih maraka kako bi u fabrici bilo uposleno svih 450 radnika do kraja osmog mjeseca, grejs period od godinu dana, te period otplate pet godina.

(Anadolija)

Interesantno za vas

Izdvajamo

Zoran Milanović u Čitluku odlikuje jedinicu HVO-a

Nakon polaganja vijenaca uslijedit će mimohod sudionika do hotela Brotnjo Povodom 29. godišnjice osnivanja jedinice za posebne namjene ‘‘Gavran 2‘‘...

Možda vas zanima i ovo