Petak, 30 rujna, 2022

Predstavnički dom SAD usvojio zakon: Sankcionišu se stranci koji podrivaju Dejtonski sporazum

Autor:Patria

Nemojte propustiti

Ovaj zakon će zaštititi Dejtonski sporazum, sačuvati decenije napretka nakon užasnog rata i poslati jasnu poruku da Sjedinjene Države podržavaju mirnu, ujedinjenu i sigurniju BiH

Predstavnički dom američkog Kongresa usvojio je u srijedu prijedlog Zakon o odvraćanju od destabilizirajućih radnji u Bosni i Hercegovini kojim se potvrđuje američka podrška Dejtonskom mirovnom sporazumu te uvode sankcije onima koji budu radili protiv njega.

“Bosanci i Hercegovci trpe zbog direktnih postupaka političara koji bezobzirno šire podjele u BiH, često uz punu podršku Rusije. Ovaj zakon će zaštititi Dejtonski sporazum, sačuvati decenije napretka nakon užasnog rata i poslati jasnu poruku da Sjedinjene Države podržavaju mirnu, ujedinjenu i sigurniju BiH. Nadam se da će Senat poduzeti hitne mjere za usvajanje ovog zakona kako bismo mogli pomoći Bosancima i Hercegovcima da spriječe opasnu političku krizu”, izjavila je Kongresmenka Ann Wagner koja je predložila zakon u Predstavničkom domu.

Ona je dodala da je imala veliku podršku bosanske dijaspore iz St. Louisa s kojima je blisko sarađivala prilikom sačinjavanja ovog zakona.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Jasmila Žbanić: Zašto neću glasati za Željka Komšića

- Ovaj put neću glasati za Komšića jer mislim da njegov izbor ne bi donio bilo šta dobro BIH...

Možda vas zanima i ovo