Četvrtak, 29 srpnja, 2021

Preduzeti mjere na sprječavanju posljedica povećanih padavina u RS-u

Nemojte propustiti

Iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS-a skrenuli su pažnju javnoj ustanovi “Vode Srpske”, lokalnim zajednicama i drugim nadležnim institucijama, da preduzmu aktivnosti u cilju sprečavanja posljedica povećanih padavina.

Te mjere bi, između ostalog, uključivale dežurstva na pumpnim stanicama i obilazak bujičnih potoka i obodnih kanala, te druge mjere prevencije.

Ovo ministarstvo je obaviješteno od Hidrometeorološkog zavoda, da se u periodu od srijede do petka svakog dana očekuju padavine većeg intenziteta (oko 40-60 l/m2 kiše u većini predjela, a ponegdje, uz jače pljuskove i preko 100 l/m2 kiše po danu).

Ovakav nivo padavina uzrokovat će i porast bujičnih potoka, obodnih kanala, te rječica na zapadu i sjeveru RS, jer su ovi vodotoci već u porastu nakon padavina prethodnih dana. Zašto ova zemlja ne brendira ono najbolje što ima?! Bosanska sofra samo čeka da postane apsolutni hit!

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Član CIK-a potvrdio: Političari koji budu negirali genocid će presudom automatski gubiti svoje fotelje

Da bi CIK reagirao i oduzeo mandate, zatvorska kazna predviđena sudskom presudom protiv onih koji negiraju genocid mora biti...

Možda vas zanima i ovo