Četvrtak, 6 svibnja, 2021

Pregledane crne kutije iz ruskog aviona koji je pao jučer, uzrok još nije poznat (Video)

Nemojte propustiti

Pregledani snimci iz aviona, zalihe goriva, podaci o letu, uzrok nsreće još nije poznat

pad aviona rusija

Pregledane su crne kutije i drugi dokazi kako bi bio utvrđen uzrok pada aviona u Moskvi u kojem je smrtno stradalo pet ljudi.

U avionu Tupoljev-204 ruske aviokompanije Red Wings u momentu pada nalazilo se osam osoba, svi članovi posade. Do nesreće je došlo dok se avion pokušavao spustiti na pistu moskovskog aerodroma Vnukovo. Avio je pao u neposrednoj blizini jedne autoceste, raspao se, a potom zapalio.

odmah nakon nesreće saopćeno je da je u avionu stradalo četvero ljudi, no kasnije je na Twitter profilu aerodroma objavljeno da se radi o petero smrtno stradalih jer je peti član posade preminuo u nedjelju ujutro.

U nesreći koja se dogodila u subotu smrtno je stradao oilot, kopilot, inžinjer leta i još jedan pomoćnik.

Vladimir Markin, glasnogovornik ruske agencije koja provodi istragu o padu aviona, saopćio je da su snimci s podacima iz aviona pregledani, kao i zalihe goriva. On je kazao kako su dokumenti o letu ovog aviona izuzeti kako bi bili pregledani.

(Anadolija)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

U RS-u zabrinuti zbog dolaska američke vojne mašinerije u BiH: Dodik je rekao da neće biti NATO vježbi, neka to ispuni

Demokratski narodni savez poziva člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika da ispuni svoje predizborno obećanje i povuče svoju saglasnost na...

Možda vas zanima i ovo