Ponedjeljak, 17 svibnja, 2021

Prekinut štrajk u Croatia Airlinesu

Nemojte propustiti

Osmodnevni štrajk u Croatia Airlinesu prekinut je danas nakon što je Sindikat kabinskog osoblja poslijepodne postigao dogovor s upravom te kompanije oko svojih zahtjeva, priopćila je kompanija.

Foto: Arhiv
Foto: Arhiv

Nakon osam dana štrajka i otkazivanja brojnih letova, zrakoplovi nacionalne kompanije počet će sutra redovno letjeti.

Manji poremećaji mogući su tek na ranojutarnjim domaćim letovima, kažu u toj tvrtki, napominjući da će sve sutrašnje letove obaviti vlastitim zrakoplovima i posadama i to po redovitom redu letenja.

Sindikat kabinskog osoblja je temeljem sporazuma obustavio štrajk i pristupio nastavku pregovora oko potpisivanja novoga kolektivnog ugovora.

“Dogovorili smo da prekidamo štrajk i pristali na smanjenje plaća od devet posto, što je manje od prvotnih zahtjeva uprave”, rekla je Hini predstavnica sindikata kabinskog osoblja Ivana Lojo.

Tvrtka navodi da su s tim sindikatom uspjeli pronaći prihvatljivo rješenje oko materijalnih i nematerijalnih prava članova kabinskog osoblja, kojim se ne ugrožava predviđeni program restrukturiranja, a nakon što današnji sporazum dobije pravni okvir očekuje se i potpisivanje kolektivnog ugovora.

Sindikat kabinskog osoblja dogovorio se s upravom nakon što je Hrvatski sindikat prometnih pilota jučer sklopio sporazum o prekidu štrajka i nastavku pregovora oko potpisivanja novog kolektivnog
ugovora.

Zbog najma zrakoplova Croatia Airlines je do jučer pretrpjela štetu od 7,5 milijuna kuna.

(Fena)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Dijaspora zavrnula pipu: U Bosnu i Hercegovini lani stiglo skoro pola milijarde maraka manje

Ekonomista Admir Čavalić je kazao da su ovakvi rezultati sasvim očekivani te da su stručnjaci prošle godine najavili upravo...

Možda vas zanima i ovo