Srijeda, 17 kolovoza, 2022

Prekinuta sjednica: Potukli se vijećnici u Tomislavgradu

Nemojte propustiti

Sjednica Općinskog vijeća Tomislavgrad jučer je prekinuta tokom rasprave vezane za dodjelu zemljišta u svrhu izgradnje garažnog objekta u Vojkovićima. Kako je prenio Radio-Tomislavgrad, nakon žučne rasprave i serije replika među pojedinim vijećnicima je došlo i do naguravanja i bližeg fizičkog kontakta zbog čega je sjednica na prijedlog Kluba HDZ BiH prekinuta, a njen nastavak je zaključkom planiran kad se smire uzavrele strasti i steknu uslovi za rad.

Klub vijećnika HSP-a BiH Tomislavgrad najoštrije osuđuje ponašanje vladajućih u Općinskom vijeću, gdje je tokom sjednice došlo do oštrog verbalnog konflikta i fizičkog naguravanja između pojedinih vijećnika HDZ-a 1990 i HSP-a BiH što je rezultiralo prekidom iste.

Klub vijećnika HSP-a BiH smatra da je sve ovo izrežirano, osmišljeno na vrlo bezobrazan način s ciljem postizanja jeftinih političkih poena što, prema njima, pokazuje nemoć i smušenost u redovima vladajućih pri Općinskom vijeću, a svakako i strah od opozicionog HSP-a BiH, navodi se u njihovom saopštenju povodom današnjeg događaja.

Foto: Dnevni avaz
Foto: Dnevni avaz

“Kao opozicija HSP BiH Tomislavgrad čini sve da ugradi pozitivno okruženje u radu Općinskog vijeća sa konstruktivnim prijedlozima, idejama i inicijativama te činimo sve da naš grad i općina budu ljepše i ugodnije mjesto za življenje“, ističu iz HSP-a BiH Tomislavgrad.

Iz kluba vijećnika tomislavgradskog HSP-a BiH tvrde da u svom radu pri Općinskom vijeću stalno ukazuju na propuste općinske vlasti te da nude dobra rješenja koja se svaki put dočekuju na “oštricu“.

“Postavlja se pitanje ima li smisla u ovakvom Općinskom vijeću nuditi bilo kakva rješenja i sugestije jer prema njima kompletan rad ovog saziva vijeća se sveo na 13 ruku“, naglasili su iz Kluba vijećnika HSP-a BiH Tomislavgrad.

Uprkos svemu HSP BiH Tomislavgrad će i dalje ustrajati u svojim naporima da pokaže i dokaže da su istinski predstavnici svojih građana i pri tom ne dopuštaju da im se sudbina kroji u Mostaru, Sarajevu ili Zagrebu.

(Bh-index,Fena,Avaz)

Interesantno za vas

Izdvajamo

Piletina u BiH ponovo poskupjela: “Bilo je neizbježno, molimo za razumijevanje”

Proizvođači smatraju da bi država morala da reaguje i da im pomogne, ali ne kriju skepticizam po tom pitanju. Cijene...

Možda vas zanima i ovo