Četvrtak, 20 siječnja, 2022

Prekinuto snimanje serije “Sulejman Veličanstveni”

Nemojte propustiti

Erdogan traži da Hurem bude pokrivena mahramom!

sulejman-velicanstveni-onur-Turska glumica Merjem Uzerli, koja u seriji „Sulejman Veličanstveni“ tumači lik sultanije Hurem, mogla bi biti udaljena sa snimanja ove serije, i to po nalogu turskog premijera Tajipa Erdogana.

On je početkom prošle sedmice s ministrom kulture održao sastanak, nakon čega su pozvani producenti ove izuzetno gledane sage o poznatom sultanu. Saopšteno im je da će morati mnogo toga da mijenjaju u scenariju jer, prema mišljenju premijera, „glumci i scenaristi čine krivično djelo izvrgavajući ruglu svoju historiju“, prenosi Kurir.

Erdogan je među prvima pomenuo Merjem i zatražio da u preostalim epizodama bude pokrivena mahramom, kako je bila obučena i sultanija koju tumači u 16. vijeku, ili će joj po hitnom postupku biti zabranjeno obavljanje posla u Turskoj. To je veoma razljutilo producente.

I glumica je burno reagovala na zahtjeve premijera, poručivši mu da ne može i ne smije da se miješa u nečiji posao ili karijeru zbog svojih ličnih stavova. Merjem je došla na set i odbila da stavi mahramu, pa je snimanje prekinuto.

Da li će se i kada nastaviti, još nije poznato. Ona je u petak rano ujutru otputovala kod roditelja u Njemačku, a dok producenti iščekuju njen povratak, Erdogan ne odstupa od svojih zahtjeva.

(Bh-index)

Više s weba

Izdvajamo

RS pred ekonomskim kolapsom! Zvizdić tvrdi: Dodik bez državne imovine ne može uzimati kredite za RS

Denis Zvizdić smatra da je jedan od glavnih razloga krize to što je, kako je kazao, Bosna i Hercegovina...

Možda vas zanima i ovo