Četvrtak, 7 srpnja, 2022

Prekršajna prijava za ministra Kurteša, sakrio se u haustor nakon nesreće

Nemojte propustiti

Na poziv ministra, njegov vozač Ahmed Zubović došao je u Ulicu Valtera Perića sa drugim službenim golfom (O93-O-403), u kojem je Kurteš otišao na Koševsko Brdo

Foto: Arhiv
Foto: Arhiv

Nakon udesa u ponedjeljak 28. januara, u kojem je Amina Hadžić, vozačica pola (O82-T-227), zadobila lakše povrede u Ulici maršala Tita u centru Sarajeva, ispred kafane Jagoda, kada je automobilom udarila u VW golf V (M65-O-435), vlasništvo FMUP-a, federalni ministar unutrašnjih poslova Predrag Kurteš porekao je kako je on upravljao službenim vozilom.

No, kako saznajemo u MUP-u Kantona Sarajevo, nakon provedenih istražnih radnji, utvrđeno je da je upravo Kurteš upravljao pomenutim vozilom, te mu je zbog na puštanja lica mjesta proslijeđena i prekršajna prijava, piše Oslobođenje.

Policija je uzela u razmatranje snimke kamera iz centra grada, uključujući i Ulicu Valtera Perića. Nakon što je došlo do sudara, Kurteš je napustio mjesto nesreće i sakrio se u obližnji haustor, prenosi list.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Nakon gotovo deset godina prekida: Sutra kreće prvi voz iz Sarajeva za Ploče

Karte se mogu kupiti na prodajnim mjestima u Sarajevu, Hadžićima, Konjicu, Mostaru i Čapljini. Nakon gotovo deset godina sutra će...

Možda vas zanima i ovo